Política 07/01/2020

Jaume Font creu que la situació política espanyola obre un espai per a la moderació

El líder d'El Pi ha considerat que cal dialogar i evitar la crispació entre les diverses formacions polítiques

K. O.
1 min
Jaume Font, president d'El Pi.

PalmaEl portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, ha assegurat que la nova situació política espanyola obre un nou espai per a la moderació que ha de cercar el diàleg i evitar la crispació que, en la seva opinió, s'ha viscut durant la investidura de Pedro Sánchez i que ha qualificat com a "vergonyosa". "Des de les Balears lluitarem perquè hi hagi aquest espai entre pensaments diferents", ha comentat el també líder dels regionalistes.

Font ha criticat que les problemàtiques que afecten les Illes han passat inadvertides durant la investidura perquè Sánchez no ha citat en cap moment les Balears. D'altra banda, ha recordat que Cantàbria, Terol i el País Basc han pogut reivindicar les seves problemàtiques particulars mentre que "les Balears no existeixen", segons ha dit. En cas que el socialista Pedro Sánchez sigui president d'Espanya, el diputat regionalista ha afirmat que servirà per saber si la presidenta del Govern, Francina Armengol, té capacitat perquè "siguem tractats igual que la resta d'espanyols". De moment, però, "sembla que tot continua igual".

El líder d'El Pi ha explicat que durant la investidura només s'ha parlat de les Balears per referir-se al portaveu de Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, per les seves polèmiques paraules contra Sánchez. "El que preocupa la població és que hagin de pagar un 20% en els productes que arriben a les Illes", ha dit Font.

stats