Política 13/02/2018

Font (El Pi) demana al Govern borses turístiques separades per a unifamiliars, pisos i hotels

“Hem de ser capaços de definir quantes places són suficients o són possibles”, ha respost Armengol a la petició de permetre als ajuntaments regular la zonifcació turística

Jaume Ribas
1 min
El portaveu del Pi, Jaume Font, durant la seva intervenció.

PalmaEl Pi insisteix en la seva crítica a la Llei de turisme i a la proposta de zonificació turística presentada pels consells insulars. Aquest dimarts al matí, en el ple del Parlament de les Illes Balears, el portaveu regionalista, Jaume Font, ha demanat "rectificacions" als projectes del Govern i els consells per regular el lloguer turístic abans que entrin en vigor aquest 1 d'agost.

Com ha defensat Font, "s'aplicarà una sola borsa de places turístiques" quan entri en vigor la llei. En canvi, el portaveu regionalista ha demanat modificacions per establir tres borses turístiques des d'on comprar places per a diferents tipus d'establiments: una per als hotelers, una per al lloguer turístic en pisos i una altra per al lloguer en unifamiliars. La presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, ha dit que "a aquest Govern no li ha costat gaire reconèixer errors i rectificar", però ha descartat tocar "una llei que encara no ha entrat en vigor.

A més, una de les propostes en què ha insistit El Pi ha estat en el paper dels ajuntaments a l'hora de definir en quins terrenys es pot fer cada tipus de lloguer turístic. Francina Armengol ha respost en defensa "d'una bona llei" turística"; "hem de ser capaços de definir quantes places són suficients o són possibles". Així mateix, ha dit que "si cada ajuntament decideix quantes places vol, és impossible tenir aquest debat més general".

stats