Política 27/05/2019

El Pi obté els mateixos resultats que el 2015: "Ens hem mantingut i no era fàcil"

Els regionalistes han aconseguit tres diputats al Parlament i tres consellers a Mallorca, exactament igual que fa quatre anys

Kike Oñate
1 min
Jaume Font: "Hem mantingut el tipo i no era fàcil"

PalmaEl Pi ha mantingut els mateixos resultats que el 2015, amb tres diputats al Parlament balear i tres consellers al Consell de Mallorca. De fet, és l'única formació que no ha variat els seus escons. El líder dels regionalistes, Jaume Font, ha confessat que esperaven fer alguna cosa més, però "ens hem mantingut i no era fàcil", ha declarat. Font ha volgut aixecar l'ànim recordant que és la segona vegada que el partit s'ha presentat a unes eleccions autonòmiques i municipals, i esperen ser decisius en molts consistoris, entre els quals ha destacat el de Vila, a Eivissa, on han aconseguit per primer pic dos regidors.

Font ha reconegut que en alguns municipis El Pi s'ha consolidat i fins i tot ha millorat els seus resultats, com és el cas de Costitx, on Antoni Salas ha augmentat la seva majoria absoluta amb set regidors, i a Ariany, on els regionalistes han aconseguit sis regidors de set. De la mateixa manera, el batle d'El Pi Joan Carles Verd, a Sencelles, ha guanyat les eleccions i passa de tenir quatre regidors a cinc, tot i que necessitarà arribar a pactes de governabilitat perquè no assoleix la majoria absoluta.

En aquest sentit, MÉS per Porreres ha pres la majoria absoluta a Xisca Mora, qui per altra banda ha tornat a sortir elegida consellera. Amb sis regidors, Mora haurà de cercar pactes o optar per un govern en minoria. També ha perdut representació a Manacor, de quatre a tres regidors, i a Alcúdia, on ha passat de sis a quatre. En altres consistoris, El Pi ha mantingut el nombre de regidors, com és el cas d'Andratx i Artà, amb quatre regidors, i Banyalbufar, amb quatre, on manté la majoria absoluta.

stats