Política 16/11/2017

Ada Colau tancarà la llista dels comuns a les eleccions del 21-D

El penúltim lloc és per al periodista Jaume Barberà, independentista però contrari a la unilateralitat

Ara
1 min
Jaume Barberà tancarà la llista dels comuns a les eleccions del 21-D

BarcelonaLa coordinadora de la Comissió Nacional de Catalunya en Comú i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tancarà la llista dels comuns a la demarcació de Barcelona a les eleccions del 21-D. Just abans seu hi haurà el periodista Jaume Barberà. Les dues noves incorporacions a la candidatura el cap de llista de la coalició d'esquerres, Xavier Domènech, les ha celebrat a Twitter. "Les millors persones per construir el país [...] I en serem molts més, moltes més del que volen i diuen", ha afegit.

Barberà, conegut per haver dirigit i presentat programes d'entrevistes a TV3 com ara 'Singulars' o 'Retrats', actualment és col·laborador habitual en tertúlies de diferents espais com 'El món a RAC1'. Precisament en aquest programa és on ha revelat aquest dijous que havia rebut dues ofertes per anar als comicis.

El presentador, que ha remarcat la seva voluntat d'ocupar un "lloc simbòlic", ha anunciat que aniria a la llista d'un partit "que rebutja la DUI, es posiciona en contra del 155 i aposta per aconseguir més autogovern". El seu fitxatge per part dels comuns suposa un cop d'efecte de la coalició, que fa bandera del dret a decidir però refusa la via unilateral.

El periodista no ha amagat que és independentista, però últimament s'havia mostrat molt crític amb el full de ruta del Govern perquè considerava que la proclamació de la independència era un error. De fet, al seu compte de Twitter té fixat un missatge del 27 d'octubre, el dia que es declara la independència, amb aquesta apreciació.

stats