Política 21/05/2019

Jarabo promet que un de cada tres habitatges nous a Palma serà per a lloguer social

El candidat de Podem ha afirmat que s'ha de pressionar des de l'Ajuntament per obtenir habitatges buits de grans propietaris i destinar-los a aquesta activitat

Ara Balears
1 min
Alberto Jarabo ha presentat les mesures en habitatge

PalmaEl candidat d'Unides Podem a la batlia de Palma, Alberto Jarabo, ha promès aquest dimarts que, si el seu partit governa després de les eleccions del pròxim 26 de maig, un de cada tres habitatges nous es destinarà a lloguer social. "No es pot fer una política pública sense habitatges públics i és essencial recuperar terrenys com el de Son Busquets per fer nous habitatges en règim de lloguer social", ha destacat Jarabo.

Una altra de les mesures que ha proposat és pressionar des de l'Ajuntament per obtenir habitatges buits de grans propietaris i destinar-los a lloguer social per un període de set anys, i ha subratllat la importància de dur a terme una política d'habitatge "valenta".

D'altra banda, la número quatre de la formació, Clàudia Costa, ha destacat que Son Busquets és l'oportunitat de començar a construir una "ciutat planificada al voltant de la gent".

Podem ha recordat que ha proposat altres mesures en matèria d'habitatge, com ara intervenir en l'oferta immobiliària mitjançant la construcció o l'adquisició d'habitatges per destinar-los a lloguers assequibles, així com posar en marxa un programa municipal de lloguer protegit amb incentius fiscals, establir un recàrrec de l'Impost sobre Béns immobles (IBI) sobre els habitatges buits de llarga durada i de grans propietaris i fomentar la constitució de cooperatives per a la construcció, la rehabilitació i la conservació d'habitatges.

El partit també ha promès crear l'oficina municipal d'habitatge amb l'objectiu que actuï com a observatori permanent i d'obtenir una "radiografia" del sector del lloguer i vetlar perquè els habitatges siguin usats per a la finalitat per a la qual varen ser construïts.

stats