Política 21/03/2019

Isern assegura que els tres eixos del seu govern seran "la neteja, la seguretat i l'activació econòmica"

Els populars han assegurat que estan "totalment alineats amb la defensa del comerç de proximitat i la lluita contra la competència il·legal"

2 min
Mateu Isern, el candidat popular a la batlia de Palm a

Biel Company i Mateu Isern han defensat aquest dijous la limitació de l'obertura de grans superfícies comercials i la neteja, seguretat i activació econòmica de la capital balear. Els dos candidats, al costat de la número u del PP per Balears al Congrés, Marga Prohens, s'han reunit amb la direcció de Pimeco, encapçalats pel seu president, Toni Fuster.

Després d'escoltar les peticions dels comerciants, Company ha assegurat que el PP està "totalment alineat amb la defensa del comerç de proximitat i la lluita contra la competència il·legal", així com amb la "recuperació del projecte d'una Palma viva" que va posar en marxa el govern municipal del PP l'any 2015.

Els populars han reiterat el seu suport a la lluita contra la competència deslleial, un dels primers objectius quan tornin al Govern. “El petit i mitjà comerç suposen uns 50.000 llocs de treball i no es mereixen el desinterès del Pacte per combatre la venda ambulant", ha criticat Company. "És sorprenent", ha afegit, que "aquest Govern i aquests pactes d'esquerra, que volen regular-ho tot, no facin res" per posar fi a la venda ambulant il·legal, que "omple els carrers" d'articles falsificats.

Sobre l'obertura de més grans superfícies, els candidats del PP han recordat que els populars han votat a favor del Pla d'Equipament Comercial (PECMA) del Consell de Mallorca, que limita aquesta activitat. L'urbanisme municipal, ha argumentat Company, és l'única manera de limitar l'obertura de grans superfícies "sense anar en contra" de les normes europees i estatals de lliure competència.

Sobre Palma, Isern ha declarat que els tres "eixos fonamentals" del seu govern seran la neteja, la seguretat i l'activació econòmica. “Crec en el petit comerç; hem de fer el possible perquè tots els ciutadans de Palma puguin dur a terme les seves idees o projectes vitals, perquè el comerç tingui un futur al més brillant possible", ha manifestat Isern.

Finalment, Company ha hagut de respondre a una pregunta sobre la confecció de les llistes del seu partit al Congrés i al Senat. El líder del PP ha respost que està centrat al 100% en l'objectiu de recuperar el Govern i cercar solucions per als problemes dels ciutadans de la Comunitat Autònoma.

“Jo estic en política i faig servir els verbs ser i estar; soc empresari i estic en política per ajudar que les coses vagin millor, a diferència de la senyora Armengol, que treballa en política des de fa 25 anys i no pot dir el mateix”, ha assenyalat.

stats