Política 27/10/2018

Errejón: “El PP i Ciutadans pensen com Vox però no ho diuen”

El diputat de Podem ha visitat Palma per plantejar les estratègies electorals

T. Crespí
2 min
Juan Pedro Yllanes i Íñigo Errejón. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl secretari d’Anàlisi Estratègica i Canvi Polític de Podem i candidat a la comunitat de Madrid, Ínigo Errejón, va visitar ahir Mallorca per mantenir una jornada de reunions amb la divisió autonòmica del seu partit, amb la intenció d’agafar idees de les Balears per traslladar-les a la seva candidatura per a Madrid. En la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, Errejón va assegurar que Vox s’ha afegit a les opcions “instal·lades en la crispació” que són Ciutadans i el PP, dos partits que “comparteixen l’ideari del partit d’extrema dreta però que no ho manifesten obertament”. “Vox diu el mateix que pensen el PP i Ciutadans”, va declarar quan li varen demanar per l’aparent auge del partit dretà. A més, va afirmar que la claredat de Vox “fa més fàcil la discussió política”.

Pressupostos i Catalunya

Errejón també es va pronunciar en el tema dels Pressupostos Generals i en el del conflicte territorial de Catalunya i apuntà que és “optimista”, pel que fa a l’aprovació dels pressupostos, i assegurà que “la seva aprovació i la solució al conflicte territorial de Catalunya són dos temes que han d’anar en paral·lel”. En aquest sentit, es va mostrar convençut que “hi haurà gestos del govern espanyol envers els catalans que serviran per aprovar els comptes del govern i, al mateix temps, per canalitzar el problema territorial amb Catalunya, que només es pot arreglar amb diàleg i no amb més repressió”.

Habitatge

D’altra banda, Errejón es va referir a la qüestió de l’habitatge, que genera un greu problema amb el lloguer. El diputat va assegurar que no es compleix l’article de la Constitució Espanyola, que diu que es garanteix l’habitatge digne, “i com no es compleix, els poders públics s’hi han d’implicar”.

El candidat a la comunitat autònoma de Madrid s’interessà especialment per les polítiques d’habitatge que impulsa el Govern balear amb el suport de Podem. Errejón va exposar que “m’han interessat les mesures per poder frenar els habitatges turístics a les zones més congestionades en les quals s’expulsa la població local. Aquestes són lliçons que m’enduc i que vull desenvolupar en la política madrilenya, en la qual també tenim aquest mateix problema”.

Cemex

Quant al projecte de tancament de la fàbrica Cemex de Lloseta, Errejón ha instat el govern espanyol a impulsar “una acció ferma i contundent per defensar les indústries de l’Estat” i per impulsar un procés de reindustrialització basat en el desenvolupament de les energies sostenibles, les tecnologies digitals i el coneixement. “En lloc de penjar banderes als balcons, el patriotisme es demostra d’una altra manera, és demostra apostant per la indústria pròpia”, va manifestar.

stats