Política 23/11/2018

Iniciativa Verds seguirà dins MÉS tot i el malestar d’alguns militants

El suport que la coalició ha donat a l’autopista a Campos ha generat cert debat dins la formació

Carles Tudurí
3 min
L'assemblea tindrà lloc divendres.

PalmaTot i el malestar d’un grup minoritari de militants, diverses fonts consultades de la formació ecologista Iniciativa Verds confirmen que en cap cas no hi ha perill que s’hagi de rompre el pacte per seguir dins la coalició electoral MÉS per Mallorca. Tant des de MÉS com des d’Iniciativa Verds es reconeix que el projecte de l’autopista de Campos ha generat debat dins la coalició, però sense que s’hagi arribat a un perill de ruptura.

“MÉS és un camí conjunt de diferents divergències. És un partit on el debat és constant, però tenim un projecte comú i àmpliament compartit nascut precisament del debat”, explica Guillem Balboa coordinador de la coalició nacionalista. L’entitat té prevista la seva assemblea ordinària pel pròxim divendres i és molt probable que el tema de l’autopista es posi damunt la taula per part dels militants, però des de la direcció del partit no es creu que hi hagi gaire debat.

Tomeu Tugores, membre de l’executiva, considera que en aquest moment l’objectiu de la formació ecologista és el de repetir l’experiència de Govern. “Tot el que no sigui centrar-se en aquest objectiu no són més que intents de tractar de distorsionar allò que ens interessa”. Tugores creu que el debat que es pot generar, basat en el malestar que hagi pogut provocar el suport a l’esmentat projecte viari “no té massa recorregut”.

En la seva opinió, l’assemblea està per discutir aquests tipus de temes, per la qual cosa considera lògic que es pugui debatre en total tranquil·litat sobre aquesta i altres assumptes que afectin el partit, però insisteix que la majoria de la gent que forma part d’aquest grup polític té clar l’objectiu, que és reeditar un pacte d’esquerres.

L’assemblea ordinària de divendres serà la darrera que Iniciativa Verds-EQUO Mallorca durà a terma abans de la pròxima cita electoral prevista al mes de maig de 2019, “sempre amb atenció a la publicació d’una possible data anticipada d’eleccions estatals”, destaquen des de l’entitat.

Els coordinadors, Neus Truyol i Biel Frontera faran una anàlisi de la situació de la política actual a les Illes Balears i del balanç d’aquests tres anys de feina. A més es debatran les perspectives de MÉS per Mallorca a les pròximes eleccions municipals, autonòmiques i al Consell de Mallorca. Durant la trobada, els participants posaran damunt la taula “estratègies per enfortir el projecte de MÉS per Mallorca i poder tornar a revalidar els pactes progressistes a les diferents institucions insulars, per evitar d’aquesta manera el retorn del Partit Popular amb les seves polítiques ‘austericides’, acompanyats de partits com Ciutadans”, expliquen

Aniversari de MÉS

Abans de l’assemblea, els membres d’Iniciativa podran aprofitar el dinar de cinquè aniversari que demà té previst la coalició electoral de MÉS per tractar d’apropar postures sobre els temes que els poden separar. Balboa destaca que dins aquesta formació política no hi ha cap mena de preocupació per les diferències internes que hi poden haver, “ja que això [la diversitat] és un dels nostres valors”, assegura.

No conec a ningú dins MÉS que se senti orgullós d’haver aprovat el projecte d’ampliació de la carretera de Campos. No és una infraestructura que respongui als plantejaments ideològics del nostre partit, però el pes que tenim dins el pacte de govern no ens ha permès impulsar el projecte que ens hagués agradat. Per això, necessitam incrementar la nostra representació a les institucions, per poder impulsar les nostres polítiques”, destaca el batle d’Alaró. De totes maneres, Balboa recorda que les actuacions de la formació, una vegada que ja s’ha pres una decisió internament, es fan amb caràcter unitari.

stats