Política 12/09/2020

Indignació a Ciutadella per les crítiques de Cs a la Policia Local per la gestió del covid

Havien titllat de "dèspota" el cap de la policia i d'"il·legítima i arbitrària" la gestió

Ivan Martin
2 min
Les crítiques de C's han generat rebuig a l'equip de govern i segons ha pogut saber l'Ara Balears a la mateixa plantilla.

CiutadellaEl regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Ciutadella, Sergio Servera, ha dit prou després dels darrers atacs de Ciutadans a la Policia Local. El responsable municipal lamenta que la formació taronja cerqui rèdit polític a costa de l’inspector en cap del cos policial, el qual el van titllar de “dèspota”, a més d’”il·legítima i arbitrària la seva gestió” durant l’estat d’alarma. Ciutadans denuncià que, en aquest període, el Consistori va permetre que el cap de policia doblàs els dies lliures de la plantilla i reduís els dies de servei un 25%.

Servera recorda que el pla especial de treball pretenia evitar que, un possible contagi pel covid-19 en el cos policial suposàs la caiguda del torn sencer. “Els arguments de Cs són un despropòsit i obvien les parts que no els interessen dels informes i prepararen un discurs distorsionat amb l’únic objectiu de desacreditar la policia. En aquell moment no hi havia proves PCR ni confirmació dels contagis, excepte en cas d’ingrés hospitalari, per tant davant qualsevol sospita s’aïllava al pacient durant 15 dies de manera preventiva”, explica.

A més, el responsable de Seguretat Ciutadana qualifica l’actitud de Cs de “paradoxa” pel fet que no qüestiona altres col·lectius de treballadors municipals i centra les seves crítiques a la Policia Local. “És curiós que tenint un quadrant de torns similar al d’altres municipis i al de la Policia Nacional, Cs només denunciï a Ciutadella”. Servera no s’explica l’actitud del partit taronja, perquè “han estat els únics a abstenir-se en un ple per condecorar agents, els responsabilitzen de no actuar i de contribuir al rebrot de contagis; desconeixem a què és deguda l’animadversió envers el cos policial”.

D’altra banda, veuen el posicionament de Cs com un ”assetjament” a la Policia Local i rebutgen que el quadrant es traduís en una disminució d’efectius. “Durant l’estat d’alarma van treballar una mitjana de 7,2 policies per torn, quan l’anual és de 7,17”, a més de no gaudir de vacances ni de dies personals. “Els subinspectors es van incorporar en els torns i quan no treballaven presencialment, en cas de ser cridats per urgència, no generaven dret a una remuneració extra”, relata Servera.

L’inspector en cap de la Policia Local de Ciutadella fa 30 anys que presta servei i gairebé 18 com a màxim responsable del cos. Sergio Servera entén que “no s'hi val tot en política” i adverteix que “s’ha tacat la imatge d’aquest col·lectiu que, tot i perdre més de la meitat de la plantilla en una dècada, estan lluitant amb professionalitat en un escenari d’excepcionalitat”.

stats