ONZE DE SETEMBRE
Política 14/08/2013

Independentistak convoca cadenes humanes a Euskadi en suport a Catalunya

Emularan la Via Catalana a les capitals basques el dia 7 i organitzaran un autobús per assistir a la Diada

Europa Press
2 min
La cadena humana que es va fer el 3 d'agost a Szczecin (Polònia) / Xavier Matas

BilbaoLa Xarxa Independentistak convocarà una cadena humana com a acte de solidaritat i suport al "procés independentista" de Catalunya el 7 de setembre a les capitals basques. Aquest col·lectiu pretén unir-se amb aquesta iniciativa a la resta d'actes de suport a Catalunya que es realitzaran els dies i setmanes anteriors a la celebració de la Diada. Durant la jornada, l'ANC ha organitzat la Via Catalana cap a l'Independència.

Independentistak, "tenint en compte el sentiment i el desig de tants ciutadans bascos" d'expressar el seu suport i solidaritat al procés català, proposa organitzar aquest mateix tipus de mobilització a les capitals basques el dia 7, tot i que encara no ha concretat els llocs i hores de convocatòria.

A més, aquesta agrupació ha anunciat que, com en anys anteriors, una delegació de Xarxa Independentistak serà present el dia 11 en la Diada convidada per ANC, tot i que aquest any, donada la "rellevància de l'esdeveniment", es planteja la possibilitat d'organitzar un autobús. L'objectiu és que hi hagi una presència més àmplia de l'independentisme basc en aquest moment polític "tan especial" i oferir l'oportunitat d'acudir a la Diada a aquelles persones que ho desitgin.

Independentistak recorda, així, que la independència està prenent, també al País Basc, "cada cop més centralitat" en el debat polític i, en aquest sentit, l'agrupació creu que els passos que s'estan fent a Catalunya, on una àmplia majoria "ha apostat per la sobirania, influeixen directament" els ciutadans bascos que pensen en la independència com la millor via de futur. Alhora, considera que el poble basc ha de tenir "el seu lloc en la nova onada independentista que s'està posant en marxa".

Col·laboració mútua entre Catalunya i Euskadi

Creu que a Catalunya i el País Basc, en aquest moment en el qual es troben "davant de l'oportunitat" de convertir-se en estats independents, hi ha un sentiment de respecte, solidaritat i complicitat que ha d'aprofitar-se en benefici de tots dos amb mires d'una possible col·laboració, afirmen. Així, ha manifestat que aquesta pròxima Diada serà una data "molt important en el recorregut que Catalunya està fent cap a la seva independència", que marcarà una nova referència i donarà un fort impuls al procés català.

Segons ells, tot i les característiques "diferenciades i peculiars de cada procés polític", es poden extreure lliçons per al propi recorregut cap a la independència que en algun moment consideren que hauran d'iniciar.

stats