Política 18/02/2019

Les Illes comptaran amb més de 13,5 milions d’euros extres per executar polítiques d’ocupació adreçades als joves

La secretària d'Estat d’Ocupació anuncia un increment dels Fons de Garantia Juvenil en reconeixement del grau d'execució dels programes de SOIB Jove

Ara Balears
2 min
Imatge de la trobada amb la secretària d'Estat d'Ocupació, Yolanda Valdeolivas.

PalmaLa secretària d'Estat d'Ocupació, Yolanda Valdeolivas, ha anunciat aquest dilluns a Palma que les Illes Balears veuran incrementades les aportacions de crèdit de Garantia Juvenil per als exercicis 2019-2020 gràcies al fet que la Comunitat ha executat satisfactòriament tota la inversió d'aquests fons. Valdeolivas ha indicat que les Illes comptaran amb més de 13,5 milions d'euros extraordinaris de Garantia Juvenil. Amb aquesta nova aportació al programa de Garantia Juvenil, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu, el SOIB superarà la senda d'execució prevista en el Pla d'ocupació de qualitat 2017-2020.

Valdeolivas ha fet aquest anunci després d'haver-se reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela. En la trobada s'han analitzat temes diversos entorn de l'ocupació.

Més de 8.250 joves s'han beneficiat dels programes del Fons de Garantia Juvenil aquesta legislatura, amb una inversió aproximada de 60 milions d'euros. La Garantia Juvenil ha finançat programes d'orientació laboral, d'inserció social, de formació i ocupació en entitats locals, de retorn al sistema educatiu i d'accés a la primera experiència professional.

El programa de SOIB Jove, finançat amb els Fons de Garantia Juvenil, ha passat de tenir registrats poc menys de 500 joves el 2015 a més de 31.000 registrats en l'actualitat. Més d'un 60% dels 8.250 joves que han passat per alguna de les polítiques actives del SOIB han trobat una feina l'any següent.

A més de la reunió amb la presidenta Francina Armengol, la secretària d'Estat ha visitat la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria per mantenir una trobada amb el conseller, Iago Negueruela; la delegada del Govern a les Illes, Rosario Sánchez; els directors generals de Treball, Isabel Castro, i d'Ocupació, Llorenç Pou, i els secretaris generals de CCOO, José Luis García, i d'UGT, Alejandro Texias. També ha mantingut un dinar de treball amb representants de diferents entitats del tercer sector al restaurant d'Amadip Esment.

stats