Política 11/09/2018

Les Illes Balears, amb la Diada de Catalunya, els presos i els exiliats

Aquest dimarts ciutadans i les entitats sobiranistes de les Illes Balears s’han implicat en els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya

J. R.
2 min
Les Illes Balears amb la Diada de Catalunya, els presos i els exiliats

PalmaEls ciutadans i les entitats sobiranistes de les Illes Balears s’han implicat històricament en els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya cada 11 de setembre. Enguany, a més, la situació dels presos polítics catalans i els exiliats anima les demostracions de solidaritat de les Illes vers els independentistes catalans. La presència a Brussel·les del raper de sa Pobla Joan Miquel Arenas Valtonyc també és un factor que contribueix i anima aquesta onada de solidaritat.

Cada any, a Barcelona

Cada 11 de setembre, més d’un centenars de ciutadans de les Illes Balears surt en un foto ja tradiconal de la celebració de la Diada de Catalunya. La convocatòria es fa per boca-orella, cadascú la diu a qui coneix. Any rere any, apareixen a la foto els representants de les entitats sobiranistes que es desplacen fins a Barcelona per a la celebració.

L’OCB és l’entitat de més pes i, a més, participa en l’ofrena floral a Rafael Casanova, juntament amb Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià. També hi sol haver, però, representants de l’Assemblea Sobiranista, de MÉS per Mallorca, de MÉS per Menorca i d’Esquerra Republicana. Tanmateix, el gruix de persones d’arreu de les Illes Balears que celebren la Diada no es desplaça fins a Barcelona, sinó que hi viuen. La gran majoria són estudiants o treballadors joves que arribaren a la Ciutat Comtal per estudiar-hi i que s’hi han acabat instal·lant. Enguany, com és habitual, la cita la tenen a les 12h a l’Arc de Triomf.

Dijous passat, més de 150 mallorquins es concentraren a la plaça de Cort de Palma convocats per l’Obra Cultural Balear (OCB), l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i els Comitès de Defensa de la República de Mallorca (CDR), que es varen sumar als Músics per la Llibertat, un col·lectiu que fa 45 setmanes que es reuneix cada dijous a la mateixa plaça per demanar l’alliberament dels presos polítics catalans i que tant ells com Valtonyc tornin.

stats