Política 28/09/2016

Iglesias considera "ciència-ficció" intentar bastir un govern alternatiu amb el pla de Sánchez

Assegura que hi ha dos "bàndols" al PSOE: els que volen Rajoy president i els que aposten per terceres eleccions

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El líder d'Units Podem, Pablo Iglesias, dimarts al Congrés. EFE

MadridPablo Iglesias no veu marge per intentar bastir un govern alternatiu amb el PSOE si triomfen els plans de Pedro Sánchez. Considera que ara mateix hi ha dos "bàndols" al partit socialista: els que volen Mariano Rajoy president i els que aposten per terceres eleccions. En declaracions als periodistes al Congrés, ha assenyalat que si Sánchez vol consultar les bases el 23 d'octubre sobre quin ha de ser el rumb del partit, és "ciència-ficció" dir que encara hi ha temps per negociar una alternativa.

"Hi ha dos bàndols al PSOE: els que volen fer president Rajoy i els que volen repetir eleccions fins que surtin els resultats", ha assegurat, augurant que si els socialistes tornen a les urnes poden acabar veient com Podem els acaba fent el 'sorpasso'. La formació morada no farà cap pas per intentar parlar amb el PSOE fins que el partit aclareixi el seu rumb, i adverteix que Sánchez, en lloc de pensar en Espanya, només està intentant apuntalar el seu lideratge intern a Ferraz.

Iglesias ha recordat a Sánchez que ja el va advertir sobre Felipe González i considera que l'expresident espanyol està sent "coherent" amb el que ha dit fins ara: "Aposta per fer girar el PSOE cap a la dreta". Per al líder del Podem, "els espanyols estan fins als nassos de tanta tonteria i teatre" i reivindica, ja amb to electoral, que la formació morada és l'únic partit que té clar el seu 'no' a Rajoy.

Preguntat per si es veu negociant amb Susana Díaz com a nova secretària general del PSOE, ha assenyalat que "en política cal estar disposat fins i tot a negociar amb Llucifer".

stats