CRÒNICA
Misc 24/11/2018

Iglesias amb accent andalús

Rodríguez i Díaz pugnen pel vot andalusista a les eleccions del 2 de desembre

i
Dani Sánchez Ugart
2 min
El míting d’Endavant Andalusia a Sevilla / ENDAVANT ANDALUSIA

SevillaPilar Távora, d’Esquerra Andalusista i membre de la candidatura Endavant Andalusia, que aplega Podem i IU, acabava el seu míting aquest dissabte a Sevilla amb un “Visca Andalusia lliure!” Davant de la decisió de Pablo Casado i Albert Rivera de centrar la campanya andalusa en Catalunya per mirar de minar la candidata a la reelecció, Susana Díaz, pels presumptes pactes amb independentistes de Pedro Sánchez, la candidata de la coalició d’esquerres, Teresa Rodríguez, ha agafat el camí contrari i pugna per prendre la bandera de l’andalusisme a la presidenta de la Junta.

En aquesta candidatura abunden els membres de l’extint Partit Andalusista, com Pilar González o la mateixa Távora, de l’esquerra nacionalista de tota la vida. I Iglesias, despenjat en la batalla nacional, ha assumit el discurs de la candidata de la seva formació –amb qui manté un soterrat enfrontament orgànic– i ha fet un discurs de marcat accent andalús en el míting sevillà. “Que ho senti la senyora Merkel: sud, sud, sud!”, ha dit un Iglesias amb la lliçó apresa que envia més d’un dard a Pablo Casado i Albert Rivera.

Tan assumit té el rol subaltern en la campanya andalusa Iglesias que el seu discurs és el més curt entre els caps de cartell, a molta distància del de la candidata, però també del del secretari general d’IU, Alberto Garzón, malagueny que genera fortes adhesions entre el públic, i del del número dos de la candidatura, Antonio Maíllo, encarregat de tancar l’acte.

Les banderes andaluses dominen totalment la platea del míting en un palau de congressos que la formació ha aconseguit omplir, tot i l’absència de les cues i aglomeracions que van rebre Iglesias en aquesta mateixa ciutat el 2015, quan era candidat a la presidència del govern espanyol. Al darrere, alguna bandera republicana i alguna del Sàhara per demanar la llibertat d'aquest territori fan forat a la platea.

stats