Podem afirma que Sánchez els va transmetre que “prefereix el suport de la dreta” a la investidura

El líder d'Unides Podem es resisteix a acceptar una cooperació sense ministeris

La portaveu d’Unides Podem al Congrés, Irene Montero, ha afirmat aquest dimecres que Pedro Sánchez li va traslladar ahir a Pablo Iglesias que buscarà el suport de la dreta abans de la investidura prevista per al mes de juliol. “El que ens va dit el president és que vol anar a una investidura en la qual busqui el suport de la dreta, i això ens preocupa”, ha afirmat Montero, que ha dit que els fa “pena” que vulguin anar a una “investidura fallida com a mecanisme de pressió”. Tot i així, s’ha mostrat disposada a continuar negociant si el candidat “deixa de mirar a la dreta” o si no aconsegueixen el “tòrcer-li el braç a Albert Rivera”.

Tot i això, hores abans el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, havia assegurat  al Congrés que "el govern de coalició està molt més a prop del que pot semblar". Malgrat que des del PSOE insisteixen que la fórmula de cooperació no inclou ministeris, sinó aspectes programàtics i altres càrrecs, el partit lila segueix tensant la corda per aconseguir més presència a l'executiu.  

Ahir dimarts, Iglesias i el president en funcions Pedro Sánchez es van reunir sense convocatòria als mitjans al Palau de la Moncloa. Iglesias veu "un element revelador" per creure que el govern de coalició està a prop: "La preocupació que tenen alguns". "Si hi ha tota aquesta campanya mediàtica és perquè existeix una possibilitat real d'aquest govern de coalició", ha afegit. 

Alt risc d'una investidura fallida