Política 14/10/2019

Iglesias recorda a Sánchez que el govern espanyol va indultar el colpista Armada, i Vera i Barrionuevo, del GAL

Errejón limita la seva reacció a la sentència a un tuit defensant la resolució política

Germán Aranda
2 min
Pablo Iglesias i els principals dirigents de Podem, en l'acte de presentació del programa electoral

Madrid[Segueix aquí en directe les reaccions a la sentència del Tribunal Suprem contra el Procés]

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha enviat "una abraçada" a través d'un vídeo penjat al seu Twitter als presos polítics i ha assegurat que "l'empatia ha de ser el sentiment que guiï l'acció política", sense posicionar-se expressament sobre les penes de la sentència als líders del procés. Iglesias s'ha mostrat sorprès per la "duresa" de Sánchez i la seva negativa a concedir indults. "Semblaria que s'ha oblidat que (José) Barrionuevo i (Rafael) Vera van ser indultats", ha dit en referència als exmembres del GAL indultats el desembre del 1998, només dos mesos després d'haver entrat a la presó, malgrat haver estat condemnats a deu anys de presó per haver participat en el segrest de Segundo Marey. També ha fet al·lusió a l'indult del colpista Alfonso Armada, que va participar en el 23-F i va ser indultat per un govern socialista set anys després, tot i haver estat sentenciat a més de 27 anys de presó.

Iglesias ha volgut recordar que "el dret de reunió i el de manifestació són consubstancials" i ha defensat que "no hi ha lloc per criminalitzar cap moviment polític". "No estem més a prop d'una gestió democràtica ni d'una solució política", ha lamentat el líder de la formació lila, que ha insistit que "la judicialització del conflicte català no contribueix a la seva resolució". "No volem que Catalunya marxi d'Espanya, però seguirem apostant pel diàleg i la reconciliació", ha conclòs.

Més breu i inconcret ha estat el seu excompany de partit i ara líder de Més País, Íñigo Errejón, que ha limitat la seva reacció a un tuit. "No crec que ningú pensi que avui estem més a prop del retrobament. Per això ara és quan més necessitem la política. La política útil, la que es posa en lloc de l'altre, construeix ponts. L'Espanya en què crec persuadeix més que no pas castiga", ha piulat.

stats