Política 20/05/2018

Iceta no veu motius per impugnar el nomenament de consellers presos

El primer secretari del PSC creu que és "un error molt gran"però no ho considera "il·legal"

Ara / Acn
1 min
Miquel Iceta: “Què tindria de diferent el RUI de la consulta del 9-N?”

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, defensa que "no hi ha motius" per impugnar el nomenament dels presos polítics com a consellers. En una entrevista amb l'ACN –feta divendres abans que es conegués la composició del nou Govern del president de la Generalitat, Quim Torra–, Iceta advertia que seria un "error molt gran" que presos i exiliats fossin nomenats, però defensava que "no és il·legal".

Després que es coneguessin els nous membres del Govern, de fet, Iceta va dir en un tuit que "la decisió d’incorporar al Govern de la Generalitat persones que no s’hi podran dedicar plenament i de forma efectiva és un greu error. Segons defensa el socialista a l'entrevista a l'ACN, però, aquests nomenaments no són perfectament legals i no creu que es puguin impugnar. "Això no és una il·legalitat, des del nostre punt de vista és una decisió equivocada", diu. Una afirmació que contrasta amb l'acord del PSOE amb PP i Cs per bloquejar la formació de l'executiu i allargar el 155 mentre s'estudia com es pot impedir que hi hagi presos al govern.

El cap de files d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, que forma part del grup amb el PSC al Parlament, ha defensat la mateixa tesi que Iceta en un tuit aquest diumenge, i encara ha anat més enllà: "Publicar el decret de nomenament del nou Govern no és un acte discrecional de Rajoy. Els que han sortit del país o són en presó preventiva, conserven els drets polítics que els van permetre anar a les llistes", ha escrit, afegint: "Altra cosa és si aquest Govern ajuda o dificulta el diàleg. Crec q no el facilita".

stats