Política 13/02/2020

El president de l'IMAS i la directora insular d'Infància i Família no compareixeran davant del Parlament

El director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, Serafín Carballo, sí que donarà explicacions a la Cambra sobre l'escàndol de l'IMAS

Ara Balears
1 min
El president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Javier de Juan

PalmaLa Comissió d'Assumptes Socials del Parlament ha rebutjat aquest dijous les peticions de les compareixences del president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, i de la directora d'Infància i Família del Consell de Mallorca, María Ángeles Fernández, per l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS.

A més, s'ha rebutjat la petició de Vox de la compareixença de la consellera d'Afers Socials del Govern, Fina Santiago, perquè informàs de la conducta sexual inapropiada d'educadors als centres de menors que gestiona l'Executiu. Els diputats del PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i Gent per Formentera, que sumen set en la comissió, han estat les formacions que han votat en contra en els tres casos.

Qui sí que donarà explicacions en seu parlamentària serà el director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), Serafín Carballo, perquè informi dels suposats casos de narcotràfic i explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS. La comissió ha acceptat per unanimitat la sol·licitut d'El Pi.

També s'ha aprovat per unanimitat la petició de compareixença de la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran, perquè informi sobre el funcionament del Pla autonòmic contra el tràfic de dones i nines amb fins d'explotació sexual i l'abordatge de la prostitució a les Balears (2019-2020).

stats