Política 02/11/2018

L'IB-Salut contractà irregularment 283 milions d'euros el 2016

Així ho ha indicat la Sindicatura de Comptes a l'Informe que ha lliurat aquest divendres al president del Parlament

Maria Llull
1 min
Les contractacions assenyalades per la Sindicatura de Comptes  es varen fer el 2016.

PalmaL'IB-Salut contractà 283 milions d'euros de manera irregular durant l'any 2016. Així ho assenyala l'informe que la Sindicatura de Comptes ha entregat aquest divendres al president del Parlament. "Les incidències a Salut són relativament importants perquè s'han fet contractacions sense seguir els procediments habituals", ha assenyalat el síndic major, Joan Rosselló Villalonga.

Segons el síndic, "aquest incompliment de la legalitat es resol posteriorment amb procediments extraordinaris, de manera que el que és excepcional es converteix en norma". L'IB-Salut va efectuar compres "sense tenir cap contracte" i "sense poder arreglar-ho a l'any en curs". "Si compres sense expedient, hi ha riscos", ha afegit Villalonga, qui també ha lamentat que manqui gent "per controlar els comptes" d'un IB-Salut que cada vegada treballa amb un pressupost més gran.

L'informe de la Sindicatura de Comptes deixa clar que "les prestacions contractades de manera irregular són recurrents en el temps". L'actuació del Servei de Salut, "sense seguir el procediment legal establert en la normativa de contractació i sense dotació pressupostària per poder abonar els serveis rebuts, suposa un incompliment de legalitat sistemàtic", continua el document. Malgrat tot, el síndic ha indicat que la situació de l'IB-Salut no és diferent del que passa a altres comunitats autònomes.

Informe 151/2018 del Compte General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears
stats