Política 17/01/2019

Human Rights Watch lamenta que "cap policia ha sigut condemnat per ús excessiu de la força" l'1-O

L'ONG internacional destaca la causa contra el referèndum en el seu informe anual sobre drets humans a Espanya

Acn
1 min
Com s’explicarà l’1 d’octubre

BarcelonaHuman Rights Watch lamenta que "cap policia ha sigut condemnat per ús excessiu de la força" durant el referèndum. En la seva última anàlisi sobre l'estat dels drets humans al món per països, l'ONG internacional destaca en l'apartat de l'estat espanyol la causa de l'1-O. Així, explica que el març del 2018 "25 líders independentistes van ser encausats per diversos delictes que van des de la rebel·lió fins a la malversació".

En la roda de premsa de presentació de l'informe, el seu director general Kenneth Roth ha assegurat que "el gran esdeveniment" que han investigat aquest any d'Espanya han sigut "les protestes a Catalunya". "Hem constatat l'ús de la força excessiva de la policia i per això hem destacat en aquest informe que no hi ha hagut una resposta judicial sobre la qüestió", ha dit. Així, ha remarcat que "es va produir un abús" l'1-O, però que "ningú ha sigut condemnat".

L'informe també recorda la decisió del Tribunal Suprem de "confirmar una pena de presó contra un raper condemnat per enaltiment del terrorisme i injúries contra la Corona", en referència al cantant Valtònyc actualment resident a Bèlgica, on s'enfronta a una euroordre. A més, esmenta el cas de Pablo Hasel i l'absolució de Casandra Vera per les seves piulades a Twitter sobre l'assassinat de Carrero Blanco.

L'ONG també posa l'èmfasi en la situació dels drets humans d'immigrants i refugiats que han arribat l'últim any a l'Estat des del nord de l'Àfrica i l'augment de les protestes sobre la violència de gènere arran de la sentència de la Manada el 2018.

stats