Política 30/05/2019

Hila reclama les tres àrees de més pes de l'Ajuntament de Palma i aspira a accelerar el canvi

Sobre els possibles pactes, ha destacat que "cercarem un acord en el quals tots ens sentim còmodes i de col·laboració, que és la millor manera de governar amb l'esquerra"

Ara Balears
2 min
Armengol, Hila i Parlón, durant la cloenda del PSOE de Palma.

PalmaEl secretari general del PSIB de Palma, José Hila, ha assegurat aquest dijous que el seu partit aspira a aconseguir aviat un acord de govern en el qual preveu assumir "les tres àrees de més pes en el dia a dia de la ciutat", amb la finalitat d'accelerar el canvi de model emprès des de 2015.

Hila ha explicat que, en la negociació que emprendran la setmana que ve i que espera que sigui "ràpida", cercaran un acord de governabilitat en el qual el PSIB assumeixi tres àrees més, atès que Podem i MÉS per Palma tenen ara quatre regidors menys.

"Cercarem un acord en el qual tots ens sentim còmodes i de col·laboració, que és la millor manera de governar amb l'esquerra, i en què cadascú tingui representació en funció del que han donat les urnes", ha resumit Hila abans de la reunió de l'executiva de l'Agrupació Socialista de Palma per a analitzar els resultats electorals. A més, ha recalcat que "el primer és fer prevaler l'acord en comptes del projecte i les idees, i després les àrees", però les noves regidories socialistes seran "de pes en el dia a dia de la ciutat" perquè "és bo que siguin de responsabilitat directa del partit que té el batle".

Hila es marca tres prioritats: habitatge, mobilitat i sostenibilitat, amb un paper destacat per a la lluita contra el canvi climàtic. Les tres àrees "han de sortir reforçades tant en l'acord com en el govern".

Sobre els resultats, Hila ha destacat que feia 32 anys que el PSIB no era primera força política de les Illes Balears, la qual cosa suposa "un plus de responsabilitat" amb vista al nou govern, que espera que prengui possessió dia 15. La segona legislatura amb els socialistes al govern palmesà és una situació "que no ocorria des de Ramon Aguiló, i hi havia moltes ganes que passàs", ha recordat.

Hila atribueix els bons resultats a la suma de la bona situació del partit amb el lideratge de Pedro Sánchez i també a un component local: "Una molt bona coordinació de quatre anys del partit a tots els nivells" marcada per "una imatge d'unitat que ha agradat a la ciutadania" i també a "un treball de quatre anys a peu de carrer" i amb "humilitat i honradesa".

S'ha compromès a retornar el suport dels votants "amb esforç, treball i compromís i governant a peu de carrer". "La sort és que trobam un govern en marxa", ha assegurat, i ha insistit en la voluntat que la ciutadania pugui "veure un model d'esquerres de ciutat" consolidat en vuit anys

Sobre la renúncia del candidat del PP, Mateu Isern, a ser regidor a l'oposició, Hila considera que és "fruit d'una dinàmica del PP d'agonia que porta que el seu candidat, al cap de tres dies, se'n vagi". "Això no és bo per a cap partit; no m'agradaria estar en el lloc dels militants del PP, però jo crec que es recompondrà perquè és un partit molt gros, però la veritat és que està en la situació de més feblesa de decennis en el PP de Palma", ha assegurat.

stats