Política 02/11/2018

La reacció dels presos polítics: "Hi ha més odi i agressivitat en l'escrit de la Fiscalia que en tot el Procés"

Avisen que no renunciaran al seu "compromís polític" i que mantenen les "conviccions intactes"

Mireia Esteve
2 min
Els consellers, arribant a l'Audiència Nacional

BarcelonaPoc després de conèixer els delictes pels quals la Fiscalia acusa els 18 líders independentistes empresonats, l'independentisme ha reaccionat a través de les xarxes socials. Sense anar més lluny, els líders independentistes processats.

El diputat de JxCat i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, ha valorat les peticions de la Fiscalia a través de les xarxes socials. Sànchez ha qualificat així l'escrit de la Fiscalia: "Hi ha més odi i agressivitat en l'escrit de la Fiscalia que en tot el Procés". El diputat de JxCat ha demanat no caure "en la seva provocació" i ha esperonat l'independentisme a donar una "resposta digna i no violenta".

Així, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet un tuit en què ha avisat que la pena de presó que li demana el ministeri públic –de 17 anys– no el farà "renunciar als objectius, drets i llibertats nacionals". "No coneixen Òmnium ni la societat catalana", ha sentenciat a Twitter.

L'exconseller de la presidència, Jordi Turull, no s'ha mostrat sorprès pels delictes dels quals l'acusa la Fiscalia. "Ells, coherents amb el seu relat fictici per assolir un escarment a costa del que sigui i al marge del Codi Penal. Nosaltres seguim amb les conviccions intactes", ha afirmat. Turull ha demanat no resignar-se.

"És una represàlia cap a una ideologia", ha afirmat Raül Romeva a través de Twitter. L'exconseller ha avisat que es defensaran "com si fos un judici" i que no renunciarà "mai" al seu "compromís polític".

Per la seva banda, l'exconseller Josep Rull també ha fet un tuit en què s'ha preguntat: "Com podrien justificar una llarga privació de llibertat d'uns innocents? Ens han de declarar culpables per no avergonyir-se dels seus actes".

Per la seva banda, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn ha qualificat l'acusació de la Fiscalia de "duríssima". Aquest divendres, Forn fa un any que està tancat entre reixes i ha avisat que, malgrat la presó, no ha canviat les seves "conviccions. "No hem comès cap delicte i ho demostrarem al judici", ha sentenciat.

"Fa un any, la jutgessa de l'Audiència ens enviava a presó. Després de declarar que no hi havia hagut violència, que som pacifistes i demòcrates", ha piulat a Twitter Dolors Bassa. L'exconsellera també ha tingut un record especial per Oriol Junqueras i Joaquim Forn, el dia que fa un any que son a la presó.

L'exmembre de la mesa del Parlament Anna Simó –a la qual la Fiscalia acusa d'un delicte de desobediència– també ha enviat un missatge a través de Twitter en què ha explicat que aquest divendres, precisament, visita l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. "Li donaré tot el suport, les abraçades i l'esperança de què sigui capaç", ha afirmat.

Per la seva banda, l'exconseller Carles Mundó també ha reaccionat a través de Twitter als escrits d'acusació de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat: "Un any d'injustícia". "La certesa de no haver comès els delictes dels que se'ns acusa i el suport de tanta gent", ha afirmat.

stats