Política 03/10/2017

Hernando (PP) assegura que la CUP i ERC "desitgen que hi hagi morts"

Afirma que l'aturada general d'aquest dimarts és de "caràcter nazi"

Júlia Manresa
2 min
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, en una imatge d'arxiu

MadridMorts, nazisme, assetjament i màfia. Totes aquestes són paraules que han fet servir diverses veus del Partit Popular aquest dimarts per referir-se a l'aturada general de Catalunya. El primer ha sigut Rafael Hernando, el portaveu del PP al Congrés, que ha assegurat que partits com la CUP o ERC "desitgen que hi hagi morts".

Hernando ho ha afirmat en una entrevistsa a RTVE en què ha comparat la jornada de protestes a Catalunya amb el nazisme. "El senyor Puigdemont i el senyor Junqueras han decidit convertir Catalunya en un escenari on el nazisme torna i es recupera amb força a Europa", ha etzibat, i ha reiterat que a Catalunya s'està fomentant l'assetjament al discrepant i als mitjans de comunicació. Hernando ha repetit que el que es pretén és "tallar les carreteres per part de turba violenta, paralitzar Catalunya, fer mal a l'economia, fer el màxim de desastre i incentivar la ràbia".

A més, el portaveu del PP al Congrés també ha criticat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la qual ha exigit que aporti les proves i les denúncies de les agressions sexuals que ha assegurat que hi ha hagut per part de les forces policials espanyoles. "Si no ho fa, hauria de dimitir", ha conclòs Hernando.

L'assetjament contra la policia espanyola

Sáenz de Santamaría parla de comportament "mafiós"

D'altra banda, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que l'expulsió de la policia espanyola dels hotels on estan allotjats a Pineda de Mar "és un comportament mafiós, que no tolerarem". La vicepresidenta, que no ha descartat l'aplicació del 155, ha dit que el govern espanyol "hi és per defensar els drets i les llibertats del conjunt dels espanyols, que han sigut sistemàticament trepitjats per la Generalitat".

stats