Guillem Balboa: "L'esport és clau per educar contra el racisme i el masclisme"

Veus Progressistes demana ajudes estatals per a l'esport femení

Els candidats de Veus Progressistes al Congrés i al Senat, Guillem Balboa i Rosa Cursach, han explicat aquest dilluns les propostes de la coalició per combatre el racisme a l'esport i per fomentar la igualtat entre les competicions masculines i femenines. "L'esport és un àmbit clau des d'on podem combatre les discriminacions de tota classe", ha assegurat Balboa. 

El també batle d'Alaró ha assegurat que "encara avui dia hem de conviure amb casos de discriminació i racisme a l'esport" i ha posat els exemples de l'insult racista del delegat de l'Espanyol a un aficionat negre del Girona aquest mes d'abril o els insults racistes de les grades de diferents equips al capità de la Juventus, Mosie Kean, a la lliga italiana o al de l'Amiens, Prince Gouano, a la francesa. 

Per això, Guillem Balboa ha assegurat que els representants de Veus Progressistes "lluitarem contra la violència, la discriminació, el racisme i el masclisme a l'esport a través de tots els mitjans possibles, i fomentarem l'educació en valors a través de la pràctica esportiva".

Per això, una de les mesures en aquest àmbit que proposa la coalició és dotar amb més recursos la Comissió Estatal contra la Violència a l'Esport i donar-li més capacitat reguladora i sancionadora. 

Rosa Cursach ha volgut reivindicar l'esport femení com una de les maneres de combatre les discriminacions des de l'esport, juntament amb la lluita contra el racisme. La candidata al Senat ha aprofitat per felicitar la binissalemera Alba Torrens, que s'ha proclamat campiona de la seva cinquena Eurolliga, i el Collerense femení, que ha ascendit a Primera B femenina. 

La candidata al Senat ha explicat que Veus Progressistes pretén impulsar mesures perquè l'Estat "fomenti la discriminació positiva cap a l'esport femení donant ajudes estatals a esportistes, clubs i federacions de la mateixa manera que s'ha fet durant aquesta legislatura en l'àmbit autonòmic".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF