Política 14/12/2017

La Guàrdia Civil deté durant unes hores el director general d'Unipost en un nou escorcoll per les despeses de l'1-O

Els agents buscaven documentació a la seu de l'empresa a l'Hospitalet de Llobregat

Ara
1 min
Dos agents de la Guàrdia Civil a l'entrada de l'empresa Unipost

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha escorcollat aquest dijous a partir de les 8 del matí la seu de l'empresa postal Unipost a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i n'ha detingut el director general, Pau Raventós, en el marc de la investigació sobre els preparatius del referèndum de l'1-O que porta a terme el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. A les set de la tarda, Raventós ha estat posat en llibertat.

A més de la seu central d'Unipost també s'ha escorcollat la seu social de l'empresa, al carrer Mallorca de Barcelona, i el domicili del director general.

Al setembre, la Guàrdia Civil ja va confiscar abundant documentació relacionada amb el cens del referèndum de l'1-O en l'escorcoll de diverses oficines d'Unipost a Catalunya. Segons 'El Mundo', els membres del cos armat miren de localitzar els pagaments que es van fer per a l'enviament de cartes d'acord amb el cens electoral.

A principis d'aquest mes, el titular del jutjat número 13 va sol·licitar informació a l'administració catalana sobre la publicitat de la consulta i la seva difusió en mitjans de comunicació, així com els costos del material electoral utilitzat, cosa que inclou urnes, paperetes, sobres i despeses d'enviament a càrrec de l'empresa Unipost.

Unipost va presentar l'11 d'octubre un expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció que afectava 2.200 treballadors, la totalitat de la plantilla a Espanya, després que no es va poder refer de la greu situació econòmica que va viure.

stats