Política 12/07/2019

L'excap de la Guàrdia Civil Jaume Barceló, nou director general d'Emergències

El Consell de Govern nomena vuit nous directors generals

Maria Llull
2 min
La portaveu de l'executiu, Pilar Costa, aquest divendres després del Consell de Govern

PalmaL'excap de la Guàrdia Civil Jaume Barceló (Campos, 1957) és el nou director general d'Emergències del Govern balear, segons ha comunicat aquest divendres la portaveu de l'Executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa, després del Consell de Govern.

Barceló assumí el comandament de la Guàrdia Civil a les Balears l'any 2014, i Catalina Cladera l'incorporà a la Conselleria d'Hisenda i Administracions públiques al febrer passat en qualitat d'assessor per reforçar l'àrea de Seguretat i Emergències. Aquest nomenament generà malestar entre les files de MÉS i Podem, però, segons ha explicat Costa, la seva designació com a director general s'ha fet sense més debat. "El seu currículum indica que té el perfil idoni, amb una àmplia experiència en coordinació d'efectius", ha assenyalat la portaveu.

A més de fer-se oficial el nomenament d'Agustina Vilaret com a secretària autonòmica d'Universitat i Recerca, càrrec que abasta la Direcció General de Política Lingüística, el Consell de Govern també ha aprovat la designació de vuit nous directors generals.

A la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Núria Riera serà la nova directora general d'Innovació; Antoni Vicens s'encarregarà de la Direcció General de Relacions Exteriors a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors; i Teresa Vallespir serà la directora general de Serveis Socials a la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

La Conselleria d'Educació i Universitat comptarà amb Josep Lluís Pons com a director general de Política Universitària i Investigació; a la Conselleria de Salut i Consum, Maria Antònia Font serà la directora general del Salut Pública; la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha nomenat Bernat Roig com a director general d'Arquitectura i Rehabilitació, i Maria Amengual Herranz serà la directora general de Participació i Voluntariat.

stats