Política 16/12/2018

Guanyem Eivissa no es presentarà amb Podem a les eleccions del 26 de maig

La majoria dels seus militants es neguen a acceptar el "paper secundari" que els ofereix el partit morat

Ara Balears
2 min
Guanyem Eivissa no es presentarà amb Podemos a les eleccions del 26 de maig

PalmaEl ple de Guanyem Eivissa ha decidit rebutjar "l’única oferta que ha rebut de Podem", segons han informat en un comunicat, per formar llistes conjuntes a les pròximes eleccions locals, autonòmiques i europees de maig. D'aquesta manera, descarten concórrer a les eleccions en coalició amb Podem, ja que la majoria dels seus militants es neguen a acceptar el "paper secundari" que els ofereix el partit morat, que es reserva tots els llocs de sortida de les llistes.

La intenció inicial de Guanyem era concórrer en coalició amb els partits d'esquerra a tots els municipis d'Eivissa, al Consell d'Eivissa i al Parlament. A més, Guanyem lamenta l'absència d'Esquerra Unida en aquest projecte d'esquerres, encara que en aquest cas la voluntat d'IU era anar en una llista conjunta amb Podem.

En un comunicat, Guanyem critica que la formació morada en tot moment "ha volgut negociar solament noms, res d'idees", per la qual cosa consideren que acceptar aquesta unió seria "diluir-se en unes candidatures imposades".

El partit es defineix com una formació "insularista, d'esquerres, de caràcter assembleari i, per sobre de tot, compromesa amb la defensa dels interessos de la classe treballadora d'Eivissa, la igualtat, el benestar social i mediambiental dels seus ciutadans, el territori, la cultura i el català com la llengua pròpia de les nostres illes".

Així mateix, asseguren que continuen oberts per "treballar per unes candidatures d'unitat" que evitin fragmentar el vot progressista a les Illes, "amb igualtat de tots els socis i liderades per les persones més preparades".

Malauradament, indiquen, "aquesta no és la proposta que havia de permetre una nova confluència que aturàs el preocupant ascens del vot feixista", però des de Guanyem expliquen que "farem la nostra part per frenar la dreta abans que no torni a gangrenar les nostres institucions".

stats