Política 22/05/2018

El Govern vol “vigilar” que s'inclou el 75% al REB

El president del PP, Biel Company, ha dit que el descompte s'ha aconseguit gràcies al govern espanyol i “a pesar” de la presidenta Armengol

Jaume Ribas
2 min
La presidenta Francina Armengol durant la sesssió de control al Govern al ple del Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit avui al Parlament que el seu executiu “vigilarà” que el descompte aeri s'inclogui en el futur Règim Especial de les Balears (REB) i que les companyies aèries no augmentin els preus. Així mateix, ha demanat al president del PP, Biel Company, que “es posi a fer feina perquè sigui possible”.

En la resposta d'una pregunta, Armengol ha afirmat que “s'ha acabat el temps d'anar a Madrid i acotar al cap: i ara hi ha un govern que va a Madrid i reivindica” i ha valorat com una “gran notícia” el fet que el govern espanyol accepti augmentar el descompte de resident als ciutadans de les Illes Balears i també als de les Canàries, Ceuta i Melilla.

Biel Company ha afirmat que al govern “li molesta que el 75% l'hagi concedit el govern d'Espanya, per una banda, i un govern del Partit Popular, per l'altra”. A més, ha qüestionat “l'estratègia de voler incloure el 75% al REB” i li ha demanat a la presidenta que “gaudeixi” del descompte aeri. “Me sap greu dir-li-ho, però el 75% s'ha aconseguit a pesar de vostè i del seu grup polític”, ha dit Company a la presidenta.

El president del PP balear, Biel Company.

El portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, també s'ha interessat per aquesta qüestió i ha dit que s'ha de "gestionar la bona notícia" del descompte aeri i ha demanat seguir avançant per fixar una tarifa màxima, establir una obligació de servei públic entre Menorca i Barcelona i aplicar el descompte en els casos en què es faci escala a una ciutat de la Península per anar finalment a una altra.

stats