Política 08/01/2019

El Govern de Catalunya aprova recuperar quatre normes suspeses pel TC a través d'una única llei

Vol donar efectivitat els textos d'igualtat, canvi climàtic o el de l'Agència de Protecció Social

Ot Serra / Marc Toro
1 min
Elsa Artadi i la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts l'inici de la tramitació d'una única llei per donar efectivitat a quatre de les normes socials suspeses pel Tribunal Constitucional. Les lleis són la d'igualtat efectiva, la del canvi climàtic, la d'associacions de consumidors de cànnabis i la de l'Agència Catalana de Protecció Social. Tal com va avançar l'ARA, el Govern ha aprovat una memòria preliminar de l'avantprojecte de llei que ha de fer possible recuperar els textos recorreguts pel govern espanyol del PP.

En roda de premsa posterior al consell executiu, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha recordat que recuperar aquestes lleis i fer-les efectives era un "compromís" del Govern en base a la moció aprovada el Parlament el passat 5 de juliol. "Alguns casos ja s'ha solucionat, altres aniran per aquest camí i altres per altres camins", ha dit Artadi. EN les properes setmanes el Govern preveu iniciar la tramitació d'altres lleis impugnades.

El Govern ha destacat que la suspensió o anul·lació de les quatre normes que ara vol recuperar ha impedit que no puguin ser efectius a Catalunya aspectes com l'obligació d'incloure als plans d'igualtat de les empreses la racionalització d'horaris per conciliar la vida personal i familiar; la representació paritària d'homes i dones en els òrgans de negociació col·lectiva, o la no concessió de permisos d'exploració per a l'obtenció de gas i petroli mitjançant el 'fracking'.

stats