Política 05/06/2018

El Govern torna a dir que la sentència de Valtonyc és "desproporcionada"

El PP ha acusat l'Executiu de donar suport a un "pròfug de la justícia"

Jaume Ribas
1 min
Valtonyc

PalmaLa portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha dit avui al ple del Parlament que la sentència del raper Valtonyc, exiliat a Bèlgica, és "desproporcionada". "Hi ha d'haver proporció entre les penes i els delictes", ha assenyalat.

Costa ha respost a una pregunta del diputat del PP Antoni Camps sobre el "suport del Govern a un pròfug de la justícia". Camps ha afirmat que les primeres exigències que ha fet el Govern balear al nou govern espanyol són "l'aixecament del 155 i l'indult de Valtonyc", tot i que es tracta de dues propostes de MÉS per Mallorca plantejades fora del marc del Govern.

"Aquest Govern utilitza recursos públics mitjançant certes organitzacions per donar suport i premiar condemnats pròfugs de la justícia amb sentències fermes", ha dit Gómez en referència a la cessió per part de l'Ajuntament d'Inca del claustre de Sant Domingo a l'OCB, que va lliurar un reconeixement a Valtonyc.

Costa ha retret a Gómez les "geniades de nin petit pocs dies després de passar a l'oposició al govern d'Espanya" i ha afirmat que "el Govern no dona suport a cap pròfug de la justícia, com tampoc en dona als condemnats per corrupció, siguin del partit que siguin, com sí que fa el PP". "Continuen donant suport als condemnats per corrupció i això és intolerable", ha insistit.

stats