Política 07/02/2020

El Govern exigeix a l'Estat els 78 milions d'euros de l'IVA

L'Executiu no descarta recórrer als tribunals l'ingrés d'aquesta quantitat milionària

Ara Balears
1 min
La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero.

PalmaEl Govern balear exigirà aquest divendres a l'Estat els 78 milions en concepte d'IVA de la mensualitat de desembre de 2017 pendents de cobrament, una "reivindicació justa", amb motiu de la primera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera després del nomenament del nou govern espanyol, segons ha informat l'agència Efe.

"El Govern no descarta res", ha respost la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, sobre la possibilitat que el govern de Francina Armengol recorri als tribunals l'ingrés d'aquesta quantitat milionària. De totes maneres, la primera passa del Govern balear és "esgotar la via política", ha assenyalat la portaveu, que ha insistit que "per sobre de tot està la defensa dels interessos de les Balears i els seus ciutadans".

Per altra banda, Costa ha mostrat satisfacció per l'avanç de les negociacions entre el govern espanyol i el Govern català, amb relació al procés català, i de les possibles millores econòmiques que pugui rebre Catalunya. "Benvingut sigui, però això no es pot barrejar ni té res a veure amb les reivindicacions econòmiques de les Illes", ha sentenciat la portaveu.

stats