Política 18/10/2019

La portaveu del Govern es reafirma sobre la sentència malgrat les discrepàncies de MÉS

Pilar Costa demana que s'eviti el debat sobre Catalunya i considera que "no tenim res més a reiterar" respecte de la decisió del Tribunal Suprem

K. O.
2 min
Pilar Costa

PalmaLa portaveu del Govern, Pilar Costa, ha assegurat aquest divendres que "no tenim res més a reiterar" sobre les declaracions que va fer dilluns respecte de la sentència contra els polítics independentistes catalans, en què la portaveu va defensar la separació de poders de l'Estat i la decisió del Tribunal Suprem. Segons ha explicat MÉS per Mallorca, però, qualifiquen aquesta posició d'"equidistant" i recorden que no hi va haver consens per fer les declaracions, atès que els ecosobiranistes en tenen una opinió molt diferent i sí que consideren que la separació de poder s'ha vist compromesa.

Costa també ha demanat que s'eviti el debat sobre la sentència del Procés i la situació de Catalunya en el si del Govern. La portaveu ha dit que "respectam l'opinió dels partits i grups parlamentaris, formin part o no" de l'Executiu. En aquest sentit, no s'ha volgut pronunciar sobre el fet que MÉS hagi demanat que tota l'esquerra tingui una posició més crítica contra la sentència. "És un debat que s'ha de produir al Parlament", ha apuntat.

El president d'Esquerra Republicana de Mallorca, Mateu Xurí, va demanar a través de Twitter que el Govern esborràs i posàs entre cometes les paraules que l'Executiu va dir en un missatge en aquesta xarxa social, perquè, segons la seva opinió, no es respectava la pluralitat de posicions que hi ha entre els socis de Govern.

L'equip de comunicació va rectificar, però, malgrat això, el coordinador de MÉS, Guillem Balboa, va criticar que les declaracions que va fer Pilar Costa eren "opinions particulars" i no el posicionament oficial del Govern, i que els ecosobiranistes creuen que la separació de poder s'ha vist greument compromesa durant tot el Procés català.

stats