EQUADOR DE LA LEGISLATURA
Política 16/06/2013

El Govern es reafirma en el seu model

L'equip de Bauzá continuarà en la línia de control de dèficit i d'ajust de l'administració

Jaume Perelló
2 min

Palma.La sessió de l'Executiu que ha servit per analitzar els dos primers anys de govern i preparar les principals línies d'acció per al que queda de legislatura va acabar ahir amb la convicció, per part dels membres de l'Executiu, d'haver respost a les necessitats més importants de la societat i d'haver complit els principals compromisos fixats en el programa electoral.

La portaveu del Govern, Núria Riera, va explicar el contingut de les jornades, que bàsicament han servit per analitzar la feina feta i marcar noves línies d'actuació. Pel que fa a la valoració de la tasca de govern realitzada fins ara, Riera va dir que "estam satisfets, perquè hem pogut donar resposta als reptes que teníem, que eren complicats. Estam reestructurant l'administració i hem ajustat el dèficit, l'objectiu més important i més difícil".

Precisament amb vista a la reestructuració de l'administració, ha incidit que la seva reestructuració és "un objectiu complit" i que "a partir d'ara" s'intentarà que sigui "més eficaç i eficient" i es treballarà per "modernitzar-la, per crear incentius i per tal de millorar-ne la qualitat".

Tenint en compte l'oposició frontal de sectors importants de la societat com l'educatiu, els col·lectius que defensen la llengua i els ecologistes, a més del petit i mitjà comerç, Riera no hi va fer cap referència. Va defugir l'autocrítica com a mínim públicament: "En general, no hem destacat cap aspecte negatiu", va dir. Precisament, va voler destacar la important tasca "que estam fent en matèria educativa", sense entrar en més detalls.

Amb vista al futur, als dos anys que queden per davant, l'Executiu té decidit que les polítiques socials i la creació d'ocupació seran les principals prioritats. Això sí, "des del compliment del pressupost", afirmà la portaveu.

Compromisos

Núria Riera va insistir que la "nova definició dels compromisos amb la ciutadania" es basa en el fet que les polítiques socials arribin "a tothom" i a aconseguir un "marc d'ocupació satisfactori".

Així, va ressaltar que es continuarà amb "la feina duita a terme anteriorment, però "després de complir els objectius d'ajustar el dèficit i la reestructuració de l'Administració, "i amb la" voluntat de fer-ho sempre des del màxim diàleg, aconseguint consens, i la màxima eficiència".

En aquest sentit, Riera subratllà que l'Executiu espera que el Govern central flexibilitzi l'objectiu de dèficit per a enguany i promogui un nou sistema de finançament autonòmic més just amb l'Arxipèlag.

La portaveu ha garantit que l'etapa de reducció de personal en l'administració ja s'ha acabat, una vegada que "s'ha posat ordre" i "s'ha adoptat una altra manera de funcionar". "Ara caminam cap a la modernització i l'incentiu de l'empleat públic", va conclure.

En aquestes quartes jornades d'acció de govern, han acompanyat Bauzá en totes les reunions el vicepresident de l'Executiu, Antonio Gómez, el conseller d'Hisenda, Josep Vicent Marí, i el director de Pressupostos, Antoni Costa.

stats