Política 09/02/2018

El Govern declara les obres dels seus principals hospitals "inversions d'interès autonòmic"

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat una mesura que afectarà Son Dureta, Son Llàtzer, Can Misses, Verge del Toro i Manacor

Ara Balears
1 min
El Govern sospira per reconvertir l’antic hospital de Son Dureta en una residència per a majors, però no té la titularitat de l’edifici.

PalmaEl Consell de Govern ha declarat aquest divendres com a "inversions d'interès autonòmic" les obres previstes als hospitals de Son Dureta, Son Llàtzer, Can Misses, Verge del Toro i Manacor, ha informat la consellera de Salut, Patricia Gómez, després de la reunió del Consell de Govern.

Es tracta dels primers projectes de caràcter sanitari que reben aquesta consideració segons el decret de mesures urgents per a la millora i ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma.

El Servei de Salut de les Illes Balears entén que aquestes obres han de considerar-se d'interès autonòmic per la seva "necessitat, urgència i importància".

La proposta del Govern pretén recuperar els recintes de Son Dureta i Verge del Toro per adaptar-los a les noves necessitats assistencials com a centres sociosanitaris.

Quant a la proposta d'edificació del recinte de Son Dureta, suposarà la reordenació completa de les edificacions actuals: està previst demolir edificacions existents, rehabilitar el pavelló A i construir per fases dos nous edificis, que es poden executar simultàniament depenent de les necessitats i la disponibilitat pressupostària.

stats