Política 19/07/2019

El Govern pressiona Madrid perquè hi hagi nou executiu aviat

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha donat l'ordre d'elaboració dels pròxims pressupostos de la Comunitat

Maria Llull
2 min
Les conselleres Pilar Costa i Rosario Sánchez durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'aquest divendres

PalmaEl Govern balear pressiona Madrid perquè es formi un nou executiu a Espanya com abans millor. La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha assegurat aquest divendres que les Balears "necessiten" que "es constitueixi un govern a Espanya", tant pel que fa als pressupostos de la Comunitat com per a l'economia illenca en general.

"Necessitam un govern d'Espanya constituït i estable de la mateixa manera que a les Balears tenim un govern estable", ha dit Sánchez, que ja ha donat l'ordre per elaborar el pressupost de l'any que ve. La consellera ha subratllat que s'ha de valorar l'inici del treball per elaborar els pressupostos, perquè la situació a les Illes és del tot diferent de la que hi ha a escala estatal.

Sánchez també ha destacat que les Balears es troben en un context de creixement econòmic i de creació d'ocupació, encara que són "més moderats", mentre que el govern d'Espanya continua amb el pressupost del 2018 prorrogat. "Tenim l'esperança que la setmana que ve es formi el govern d'Espanya, amb un nou pressupost, i que se'ns permeti començar a treballar en el REB", ha comentat.

La consellera també ha explicat que està treballant en una anàlisi de la situació de les Illes per conèixer l'estat dels comptes i el sostre de despesa de 2020. De fet, Sánchez ha insistit en la importància de la constitució del govern a Espanya "perquè ens donarà tota la informació de quina és la nostra situació".

Per part seva, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, i portaveu del Govern, Pilar Costa, ha remarcat els bons fruits que ha donat a les Balears "un govern de coalició". "Les situacions a cada institució no són comparables, perquè el PSOE i Podem no sumen majoria absoluta a Madrid, però és imprescindible establir un diàleg per arribar a acords", ha afegit.

stats