Política 03/02/2020

El PSIB rebutja ampliar la capacitat de l'aeroport de Palma però espera tenir més informació sobre les obres

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, es reunirà la setmana que ve amb representants d'Aena i Enaire

K. O.
2 min
Aena promet que les obres a Son Sant Joan no duran més avions

PalmaLa portaveu parlamentària del PSIB, Sílvia Cano, ha assegurat aquest dilluns que el partit està en contra d'augmentar la capacitat de l'aeroport de Palma, però vol conèixer detalladament què implicaran les obres que vol fer Aena abans de prendre-hi posició. En la mateixa línia, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha explicat durant una roda de premsa que una ampliació "no és necessària" i que el Govern ha de tenir un "paper més actiu" en les decisions que afectin Son Sant Joan.

Segons ha anunciat Cano, el conseller de Mobilitat del Govern, Marc Pons, es reunirà la setmana que ve amb representants d'Aena i Enaire per parlar de les obres que preveuen fer a l'aeroport. Cano ha recordat que Aena primer haurà de consultar el projecte amb la Direcció General d'Aviació Civil, però també ha destacat que "actualment no tenim coneixement que el govern central vulgui ampliar l'aeroport".

Poc abans d'aquestes declaracions, Unides Podem i MÉS per Mallorca s'han tornat a manifestar clarament en contra de les obres previstes per Aena. De fet, la portaveu parlamentària de la formació morada, Esperança Sans, ha dit que esperen que els tres partits del Govern puguin acordar un posicionament conjunt al respecte, mentre que el portaveu els ecosobiranistes, Miquel Ensenyat, ha comentat que Aena "sempre ha mirat Mallorca en termes mercantilistes".

Cal tenir en compte que Aena preveu que durant el 2025 passin per l'aeroport de Palma 4 milions més de passatgers que el 2019 i que el nombre d'avions s'incrementi en 30.000, segons l'estudi d'impacte ambiental que ha fet l'empresa pública per tirar endavant el projecte d'ampliació de Son Sant Joan, destinat a atendre el trànsit aeri previst. Aena, però, va negar fa unes setmanes a l'ARA Balears que les obres haguessin de dur més avions a Son Sant Joan i que n'implicassin cap ampliació. Llavors, l'empresa no va explicar que les obres es fan perquè l'ens preveu que hi arribaran 30.000 avions més, amb remodelació o sense.

stats