Política 19/02/2020

El Govern ha rebut 578 peticions d'ajudes per posar plaques solars en un mes i mig

Yllanes ha destacat que aquest fet evidencia un interès creixent per les energies renovables

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Govern ha registrat 578 sol·licituds en l'última convocatòria d'ajudes per incentivar l'autoconsum energètic en el mes i mig transcorregut des que va obrir el termini, segons ha informat aquest dimecres el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes.

Yllanes ha destacat que l'evolució de sol·licituds els darrers anys evidencia un interès creixent per les energies renovables, segons ha informat la Conselleria en un comunicat. Les 578 sol·licituds presentades entre l'1 de gener i el 13 de febrer són més de la meitat de totes les que es varen registrar el 2019, que varen ser 1.044.

La majoria de les peticions, un total de 478, més del 82%, corresponen a instal·lacions promogudes per particulars, i la resta, un centenar, són projectes per a instal·lacions d'autoconsum presentades per empreses. La darrera convocatòria de subvencions per fomentar les instal·lacions d'autoconsum és de tres milions d'euros i està cofinançada al 50% pel programa Feder 2014-2020 amb fons europeus.

A més de l'interès creixent de particulars i empreses, Yllanes ha assegurat que les xifres demostren "el paper efectiu de la Llei de canvi climàtic i transició energètica per aconseguir l'objectiu de tenir unes Illes Balears 100% netes". Entre el 2018 i el 2019, les peticions d'ajudes per a instal·lacions d'autoconsum es varen multiplicar gairebé per quatre, en passar de 271 sol·licituds a les 1.044 de l'any passat.

stats