Política 17/05/2020

El govern espanyol controlarà que no hi hagi preus abusius en els vols entre illes i Península

La portaveu de l'executiu, María Jesús Montero, ha assegurat que la mesura és a l'agenda i serà una prioritat quan arribi la fase 4

Ara Balears
1 min
La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero

PalmaLa ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat que "la fiscalització" que han sol·licitat els governs balear i canari per evitar preus abusius en els vols "és a l'agenda" de l'executiu, però que "queda una mica postergat" per motius de la pandèmia, segons ha informat Efe. Tanmateix, ha assegurat que, en arribar a la fase 4, "serà una de les matèries per abordar de manera prioritària".

El Govern balear va denunciar el 22 d'abril que els preus amb la Península s'havien incrementat fins un 40% per als residents, mentre que només havien pujat un 7% per als no residents. D'aquesta manera, "el major cost, que suposa un 75% del preu total per a l'Estat, ha beneficiat les companyies i no els residents", va denunciar l'Executiu illenc amb dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

A més, Montero ha insistit que el govern de Pedro Sánchez posarà en marxa un pla de reactivació del sector, un dels grans reclams que fa el Govern balear. Cal recordar que aquest diumenge la presidenta Francina Armengol ha demanat que es faci una conferència específica de presidents per tractar la situació del sector turístic.

Montero ha aclarit que el pla sempre dependrà de les condicions sanitàries i que es farà comptant amb tots els agents del sector, amb els quals s'estudiarà de quina manera segura es poden promocionar destinacions atractives per als països. Mentrestant, també es pensaran estratègies per fomentar el turisme interior, el gastronòmic i el cultural, "amb vista, esper, a les properes vacances", ha apuntat la ministra.

stats