Política 19/04/2018

El Govern i les navilieres reclamen conjuntament el descompte marítim del 75%

La reunió ha estat convocada arran de la "preocupació" manifestada per les empreses del sector del transport marítim

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaEl conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i representants de les empreses navilieres i de la Cambra de Comerç de Mallorca han reclamant avui al govern central que "es comprometi ja" a aprovar el 75% de descompte de resident per a les connexions amb la Península.

Al mateix temps, han exigit que el descompte "sigui global i inclogui el transport marítim, en les mateixes condicions que l'aeri".

La reunió ha estat convocada arran de la "preocupació" manifestada per les empreses del sector del transport marítim davant la possibilitat que la bonificació del 75% per als enllaços amb la Península fos únicament per al transport aeri.

El conseller ha deixat clar que la petició del govern a l'executiu de Mariano Rajoy consisteix en l'aprovació immediata d'aquest descompte i la inclusió de les connexions aèries i marítimes, a més dels vehicles dels residents.

Pons ha dit que la defensa dels drets dels ciutadans de Balears en matèria de transport, per poder assimilar-se als de la Península, exigeix que el descompte del 75% s'apliqui en els dos tipus de connexió i i que els viatgers puguin portar el vehicle, de manera que els desplaçaments a la Península siguin assequibles.

El conseller ha afegit que, en els mateixos termes, s'inclou aquest descompte global en el Règim Especial de les Balears (REB).

Segons el conseller, "es tracta únicament d'una decisió política perquè és econòmicament assumible en el marc dels pressupostos de l'Estat".

Pons ha xifrat en uns 18 milions el cost d'estendre el 75% de descompte al transport marítim a la Península per a Balears i en 6 milions el cost de la bonificació del cost del transport de vehicles en els trajectes amb vaixell.

El president de l'APEAM, Miquel Puigserver, ha insistit en la necessitat que els descomptes siguin els mateixos per al transport aeri i el transport marítim, i ha advertit que, si no és així, es posa en risc la competitivitat de les empreses.

El representant de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, ha destacat també que uns preus més baixos en els trasllats incrementen la competitivitat del sector.

stats