Política 15/11/2019

El Govern destina 3,7 milions d'euros al manteniment de Serveis Ferroviaris de Mallorca

El pla es durà a terme durant tres anys, tot i que es podria prorrogar fins a cinc

1 min
Un tren del SFM en una imatge d'arxiu

El Consell de Govern autoritza a Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) la despesa per poder licitar el nou servei de conservació i manteniment dels serveis comuns de les instal·lacions d'SFM per un valor de 3.706.366 €. L'actual contracte de manteniment —que s'havia prorrogat— finalitza el mes d'abril de 2020 i per això s'han d'iniciar els tràmits per a la nova contractació.

La licitació es farà per tres anys, que es poden prorrogar durant dos anys més. Així doncs, el contracte total (amb pròrroga) estaria quantificat en 3,7 milions i per als tres primers anys en 2,2 milions a partir de 2020 i fins a 2023.

Els serveis compresos en el contracte inclouen les instal·lacions de baixa tensió (enllumenat, preses de força, grups electrògens...); els sistemes de sanejament i subministrament d'aigua; tota l'obra civil (feines de picapedrer, pintura, fusta, envidriament, serralleria...); sistemes comuns de les estacions (fosses sèptiques, sistemes de drenatge, sortides d'emergència....), a més dels sistemes de protecció dels túnels de les instal·lacions, com els sistemes d'evacuació, senyalística, sistemes d'alimentació ininterrompuda que donen servei a les instal·lacions de socors, sortides d'emergència, pous i enllumenat.

Aquest contracte de manteniment és per a serveis comuns; no inclou el manteniment de la catenària ni del sistema de subministrament d'energia elèctrica als trens, que tenen contractes específics.

stats