Política 16/09/2019

El Govern invertirà més de 12 milions d'euros a millorar els ports de Ciutadella

El de Son Blanc va tancar el 2018 amb 465.000 usuaris, un increment d'un 45% respecte de l’any 2015

Iván Martín
2 min
Els ports de Ciutadella han estat i són objecte de millora per part del Govern.

CiutadellaEl Govern balear invertirà aquesta legislatura 12,8 milions d’euros en els dos ports de Ciutadella, segons ha anunciat el conseller de Mobilitat del Govern balear, Marc Pons. La partida respon a la millora d’infraestructures portuàries i els seus serveis iniciada durant l’anterior mandat per l’Executiu autonòmic. A més, Pons ha emfasitzat “l’importantíssim creixement de trànsit de passatgers que ha experimentat el port exterior de Son Blanc, que va tancar el 2018 amb 465.000 usuaris, un increment d'un 45% respecte de l’any 2015”. El conseller ha reconegut que “no és habitual trobar ports amb aquest creixement”, però ho ha justificat: “Si oferim un millor servei, hi ha resposta en increment de passatge”.

Així, el Govern invertirà 11,9 milions d’euros en Son Blanc. A més del desenvolupament de noves obres, en aquests moments s’està fent un estudi de necessitats del dic a llarg termini, que ha de definir les necessitats de futur del port. La previsió és tenir definit l’estudi d’aquí a cinc mesos. Entre les principals actuacions destaca la reforma de l’estació terminal, les obres de reparació del moll de Ponent i els paviments annexos, la instal·lació del parc fotovoltaic per a autoconsum a les pèrgoles de l’aparcament i el projecte de millora de les línies d’atracament per poder donar servei amb seguretat a la demanda actual de vaixells que operen al port exterior.

Pel que fa al port interior de Ciutadella, l’Executiu hi destinarà 834.664 euros per a diferents intervencions, entre les quals hi ha la neteja de la murada i l’inici del soterrament del cablatge, la instal·lació del pantalà adossat definitiu, la reparació i rehabilitació del pont de la colàrsega, la construcció d’una escala que comunicarà el moll amb l’aparcament de l’antiga terminal i la instal·lació de la pèrgola amb plaques fotovoltaiques a l’aparcament. Pons ha recordat que la inversió més importants, la reforma integral del port, es va dur a terme la passada legislatura.

stats