Política 23/06/2018

El Govern formarà a professionals del turisme contra les agressions sexuals

La jornada formativa "Prevenció de les agressions sexuals en l'àmbit del turisme" es dirigeix als professionals del sector turístic i forma part del Pla de Mesures contra les violències masclistes

J.g
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA BALEARS.

PalmaL'Agència de Turisme, amb la col·laboració de l'Institut Balear de la Dona (IBdona), organitza una jornada formativa per a professionals per prevenir les agressions sexuals en el sector turístic i conscienciar contra la violència de gènere que tindrà lloc dimecres que ve.

La jornada formativa "Prevenció de les agressions sexuals en l'àmbit del turisme" es dirigeix als professionals del sector turístic i forma part del Pla de Mesures contra les violències masclistes 2017-2020, ha informat la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme en un comunicat.

L'oci nocturn és una de les motivacions de milions de joves que estiuegen en destinacions turístiques del sud d'Europa. Els estudis mostren que la violència, les agressions sexuals, l'ús de drogues il·legals i la intoxicació etílica són una realitat comuna entre els joves europeus a causa de la deficient gestió de la vida nocturna, l'elevada oferta de begudes alcohòliques assequibles i la imatge de permissivitat de comportaments excessius, incloent l'activitat sexual.

Balears sofreix aquest fenomen i durant els últims anys hi ha hagut incidents freqüents en determinades zones turístiques per comportaments incívicos per part d'alguns turistes amb episodis d'assetjament sexual.

Per impulsar canvis en els contextos de l'oci nocturn i involucrar aquelles persones que treballen en l'àmbit del turisme en la prevenció de les agressions sexuals, aquesta jornada pretén sensibilitzar i formar el sector per evitar les agressions sexuals en zones turístiques.

S'abordarà la definició d'assetjament i es treballaran accions de prevenció necessàries que contribueixen a evitar els contextos de violència.

El projecte preveu proporcionar un marc de referència pràctic en el qual totes les parts implicades puguin trobar les millors pràctiques per al seu sector i trobar una manera de coordinar els esforços locals i nacionals.

stats