Política 24/07/2018

Aina Aguiló presenta Sumam, un partit municipalista i "neo-regionalista" per a Ciutat

L'exdiputada ha presentat el seu nou projecte polític amb el programa que "no vaig poder dur a terme amb el Partit Popular"

Kike Oñate
1 min
Aina Aguiló durant la presentació del partit 'Sumam'

PalmaL'exdiputada del PP Aina Maria Aguiló ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa a l'Hotel HM Jaime III Sumam, un partit polític municipalista d'àmbit palmesà que ha definit com a "neo-regionalista", el mateix que "no vaig poder dur a terme amb el Partit Popular".

L'objectiu del projecte és representar un espectre que "vagi més enllà de la simple definició dreta-esquerra o centre per poder donar resposta a les necessitats dels habitants de Palma", ha dit Aguiló. Segons ha explicat, comencen amb un equip de 350 persones, tot i que ja han rebut un centenar de sol·licituds per afiliar-se a aquesta nova formació, que aspira a aconseguir quatre regidors a les pròximes eleccions.

La portaveu del grup ha declarat que Sumam s'ha marcat com a "línies vermelles" la no disciplina de vot; no cobrar quotes als afiliats "perquè ens finançarem amb donacions anònimes"; reivindicar "la nostra economia, ja que ha d'estar interrelacionada amb el que rebem de Madrid", i "la defensa del mallorquí com a llengua pròpia".

També ha explicat que tenen bona relació amb el partit de Jorge Campos, Actúa, però hi ha diferències, ja que aquests es presentaran en coalició amb VOX i Sumam defensa les autonomies perquè "sense aquestes els mallorquins seríem més ignorats". A més, està en contra de la disciplina de vot intrínseca als partits estatals. "No volem dependre de Madrid i estam lliures de càrregues i vassallatges", ha destacat Aguiló.

stats