Política 14/07/2020

El Govern destinarà 1,8 milions d'euros a projectes sostenibles a Menorca

El Consell i els ajuntaments hi aportaran 3,6 milions d'euros

Ivan Martin
2 min
Miquel Mir i Marc Pons han anunciat la quantitat que destinaran a l'illa per a 2020.

MaóEl Govern balear destinarà 1,8 milions d’euros a projectes inclosos en el Pla de reactivació econòmica i social que tenen com a finalitat la millora de la sostenibilitat i l’eficiència urbana. La xifra inversora s’elevarà a 5,4 milions d’euros, gràcies a la contribució del Consell de Menorca (1,8 milions) i la resta dels ajuntaments de l’illa (1,8 milions). El Pla de millora dels entorns urbans suposarà una inversió global de 45 milions d’euros al conjunt de les Balears.

L’objectiu és contribuir a la dinamització econòmica, a partir de projectes que esdevenen oportunitats per al teixit empresarial local, que encaixen en els perfils de les empreses autòctones. La previsió és que els consistoris puguin presentar aquests projectes el setembre i serà el Consell de Menorca l’encarregat de fer la convocatòria de subvencions, a la qual les corporacions hauran de presentar els projectes que executaran. El Pla de reactivació gira entorn de diversos eixos, com l’economia social, l’ocupació de qualitat i la modernització de la indústria, entre d'altres.

El conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir, ha recordat les diferents línies estratègiques contra l’emergència climàtica que permetran dinamitzar l’economia. “Aquestes inversions impliquen la imprescindible col·laboració entre totes les administracions. Només des de la corresponsabilitat aconseguirem establir un horitzó en què la sostenibilitat ecològica sigui prioritària a l’hora de garantir el desenvolupament econòmic”, ha assenyalat.

Per la seva banda, el conseller autonòmic d’Habitatge, Marc Pons, ha fet referència a les actuacions d’agenda urbana, mobilitat sostenible i foment de l’habitatge, que suposen una inversió global a les Illes de 127 milions d’euros: “Són mesures que ens permeten reactivar l’economia i reduir les dificultats d’accés a l’habitatge i inclouen la construcció de 25 noves promocions d’Habitatges de Protecció Oficial (HPO)”.

Els projectes susceptibles de rebre dotació són aquells que permetin millor l’eficiència energètica als espais públics, el cicle de l’aigua i la reducció de fuites, el foment de l’accessibilitat, la millora d’espais urbans i la mobilitat urbana sostenible.

stats