Política 13/09/2018

El Govern manté que la dessalinitzadora de Ciutadella estarà a punt l'octubre

Els treballs es troben en una primera fase, que ja permetrà proveir la totalitat del municipi. El pròxim mes d'octubre les obres haurien d'estar enllestides

Iván Martín
1 min
Totes les institucions han estat presents a la visita d'unes obres que són una reivindicació històrica dels ciutadellencs.

CiutadellaResponsables del Govern balear i de les diverses institucions menorquines han visitat les obres de la planta dessalinitzadora de Ciutadella, unes millores que són una realitat gràcies a una partida de 380.000 euros procedent de l'impost del turisme sostenible. Els treballs es varen iniciar el maig i es troben en una primera fase que permetrà proveir la totalitat del municipi. El pròxim mes d'octubre les obres haurien d'estar enllestides.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha volgut posar en relleu, que l’impost de turisme sostenible, “el que fa és recaptar recursos dels nostres visitants per millorar les nostres infraestructures, en aquest cas la canalització de l’aigua i que es tracta d’unes millores que podran gaudir tant els visitants com els residents del municipi”.

Per la seva part, el conseller de Medi Ambient del Govern balear, Vicenç Vidal, ha dit que aquestes obres “són un avanç significatiu que ens permetrà, per una banda millorar la qualitat de l’aigua per als ciutadans de Ciutadella i per l’altra conservar els aqüífers d’aquesta zona”. Segons Vidal, “era un fet lamentable tenir una instal·lació d’aquesta magnitud, aturada. Inversions que no es varen executar correctament i que ara volem donar-los una utilitat. No es pot entendre que una dessaladora no estigués connectada i al servei dels ciutadans”.

Aquest projecte ampliarà la xarxa de canonades amb dues noves conduccions, una que anirà des de l’estació de bombeig fins al camí de l’Hort de les Taronges, i l’altra que unirà aquest camí fins a la dessalinitzadora.

stats