Política 24/04/2020

El Govern demana "precaució" i "responsabilitat" durant les sortides dels menors de 14 anys

Pilar Costa ha remarcat que és imprescindible "respectar les normes" per evitar una nova expansió de la pandèmia

Ara Balears
2 min
Els menors de 14 anys podran sortir al carrer a partir d'aquest diumenge

PalmaEl Govern de les Illes Balears demana "precaució" als pares i mares de l'Arxipèlag davant la nova mesura que permet als menors de 14 anys sortir al carrer durant una hora tot i l'estat d'alarma. La portaveu del Govern, Pilar Costa, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern , ha demanat cautela i ha remarcat que és imprescindible "respectar les normes de precaució" per evitar una nova expansió de la pandèmia.

Costa ha destacat que "a poc a poc" s'amplien les possibilitats de mobilitat, però ha subratllat que "cal ser al més caut possible". La portaveu s'ha referit a la necessitat de protegir la població del coronavirus i ha declarat que la sortida dels nins és "una passa endavant", però cal evitar que "no en suposi dues cap enrere".

Cal recordar que el govern espanyol va aprovar aquesta setmana que els nins de tot el país de fins a 14 anys podran sortir una hora diària al carrer, de les 9 i a les 21 h, a partir del pròxim diumenge, acompanyats d'un adult, a un màxim d'un quilòmetre de les seves cases i amb les seves pròpies juguetes, però no podran anar al parc.

Costa ha demanat, també, "prudència" per no revelar quines són les mesures que el Govern balear ha proposat a l'executiu central amb vista a la desescalada i el reinici de l'activitat una vegada que conclogui l'estat d'alarma a Espanya.

Es tracta de mesures "rigoroses" de caràcter tècnic i sanitàries que es coneixeran en el seu moment, ha afegit Costa, qui ha insistit que no s'han de "flexibilitzar ni un mil·límetre" les mesures sanitàries de prevenció enfront del coronavirus. "Com a govern responsable hem d'anar avançant a poc a poc", ha manifestat la portaveu, qui ha assenyalat que "actualment no se sap què passarà d'aquí a 15 dies" ni si l'estat d'alarma s'ampliarà més enllà del 9 de maig.

stats