Política 29/03/2019

El Govern es complau per haver assolit "els objectius més importants" que es marcà a l'inici de la legislatura

L'executiu declara d'interès autonòmic l'edifici interdepartamental de ciències de la salut de la UIB

Maria Llull
2 min
La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa.

PalmaMalgrat que no es vol caure en cap "actitud d'autocomplaença", al Govern es respira satisfacció per la feina feta aquesta legislatura. Així ho ha deixat entreveure aquest divendres la consellera de Presidència, Pilar Costa, en la compareixença posterior al Consell de Govern. "Hem posat les bases d'allò a què ens vàrem comprometre fa quatre anys, i hem aconseguit revertir les retallades", ha assenyalat Costa, que considera que l'executiu ha aprovat "lleis pioneres".

La consellera ha subratllat que "queden moltíssimes coses per fer, però això ho decidiran els ciutadans", ha continuat Costa. La consellera s'ha felicitat perquè "pràcticament s'han aprovat totes les lleis importants".

El Parlament es dissoldrà el 2 d'abril

Per tal que les eleccions autonòmiques es duguin a terme el 26 de maig, segons el termini de 54 dies establert per la llei electoral, la presidenta del Govern, Francina Armengol, signarà un decret el proper 1 d'abril, que es publicarà el 2 d'abril i que també inclourà la dissolució de la cambra.

La presidenta signarà aquest mateix dia el decret de convocatòria d'eleccions als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa. Pel que fa a les eleccions al Consell de Formentera, com que es tracta d'un municipi, es regeixen per la legislació relativa a eleccions municipals.

L'edifici interdepartamental de ciències de la salut, d'interès autonòmic

El Consell de Govern també ha aprovat aquest divendres declarar inversió d'interès autonòmic la construcció de l'edifici interdepartamental de ciències de la salut al campus de la UIB. Aquest centre suposarà una inversió de gairebé set milions d'euros, i tindrà una superfície de 6.277 metres quadrats, repartits en tres plantes.

L'edifici interdepartamental donarà resposta a les necessitats d'espai al campus per als estudis de Fisioteràpia, Infermeria, Medicina i Psicologia.

Convenis d'atenció a dependents

Una de les altres mesures aprovades pel Consell de Govern ha estat autoritzar la Conselleria de Serveis Socials per subscriure diferents convenis per a l'assistència domiciliaria i residencial a persones amb dependència, que suposen una inversió de 17,4 milions d'euros en tres anys.

D'una banda, s'han aprovat convenis amb l'IMAS, l'Ajuntament de Palma i la Mancomunitat del Pla per finançar els seus serveis d'atenció domiciliària a dependents. L'Ajuntament de Palma rebrà 7,2 milions d'euros per gestionar 472.000 hores d'assistència en el període 2019-2021.

La Mancomunitat del Pla rebrà 3,3 milions d'euros per a 216.000 hores de servei, i l'IMAS gestionarà 204.000 hores d'assistència, amb 3,1 milions d'euros aportats pel Govern.

D'altra banda, l'executiu ha donat el vistiplau a dos convenis amb els ajuntaments de Calvià i Alcúdia per finançar 38 places a la residència d'Alcúdia i 30 a la de Calvià durant el trienni 2019-2021.

stats