Política 27/06/2018

El Govern confia tenir noves competències gràcies a l'executiu de Sánchez

El Pi fixa la prioritat en el traspàs de la gestió portuària

J. R. / Efe
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la portaveu, Pilar Costa, aquest dimecres al ple del Parlament.

PalmaEl Govern balear té "esperances" que amb el nou govern espanyol "el diàleg sigui més complet" que amb el PP per avançar en el traspàs de competències. Ho ha afirmat avui en el ple del Parlament la consellera de Presidència, Pilar Costa, que ha lamentat la "paràlisi absoluta" de les negociacions en la passada legislatura i la manca d'avenços, malgrat els contactes, durant el present mandat.

Costa ha assenyalat que el Govern va sol·licitar negociar el traspàs de la gestió del domini públic maritimoterrestre i sobre la cogestió aeroportuària. La consellera ha parlat d'aquest tema al Parlament en resposta a una pregunta del diputat d'El Pi Josep Melià, que ha recordat que la cambra va demanar al Govern un informe sobre les competències pendents de trasllat del qual no s'ha tingut cap notícia.

Melià ha destacat que, a més de la de costes, hi ha pendent el traspàs de les competències de l'Administració de Justícia i que El Pi vol que es negociï la transferència de la gestió dels ports que actualment són de titularitat estatal.

stats