Política 08/10/2019

El Govern assigna 14 auxiliars de conversa als centres educatius de Menorca

D'aquests, nou són d’anglès, quatre d’alemany i un de francès

Ivan Martín
1 min
El delegat d'Educació a Menorca, Joan Marquès ha participat a la jornada celebrada a la seu de la UIB.

MaóEl Govern balear, a través de la Conselleria d’Educació, ha anunciat aquest dimarts l’assignació de 14 auxiliars de conversa als diferents centres educatius de Menorca. L’anunci ha tingut lloc en el transcurs de la jornada d’acollida del Programa d’Auxiliars de Conversa que s'ha fet a la seu de la Universitat de les Illes Balears. Han assistit a l’acte la directora general de Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i el delegat d’Educació a Menorca, Joan Marquès.

L’Executiu autonòmic ha detallat que dels 14 auxiliars de conversa que aterraran a Menorca, nou són d’anglès, quatre d’alemany i un de francès. L’objectiu d’aquests treballadors és potenciar la competència comunicativa en llengua estrangera. Es tracta de becaris o beneficiaris d’ajudes públiques que procedeixen d’altres països, amb estudis universitaris de la llengua de l’Estat que els acull. El Govern balear destina 1,8 milions d’euros a cobrir les despeses de 320 auxiliars de conversa. En el conjunt de l’Arxipèlag, 271 són d’anglès, 35 d’alemany i 14 de francès.

Per al curs 2019-2020, el Ministeri d’Educació finançarà tan sols una vintena d’auxiliars de conversa. La Conselleria balear d’Educació assumirà la resta del cost corresponent a les ajudes i l’assegurança sanitària, així com la repatriació. A més, per tercer any consecutiu, la institució autonòmica ha constituït una borsa pròpia formada per 117 persones, amb la finalitat de cobrir les places davant hipotètiques eventualitats.

stats