Política 04/12/2020

El Govern augmenta en 4,2 milions d'euros la inversió per a Menorca el 2021

També s'incrementa en 2,4 milions d'euros la despesa territorialitzada

Ivan Martin
2 min
Responsables del Consell i el Govern han presentat aquest divendres els pressupostos de la CAEIB per a 2021.

MaóEl Govern balear invertirà 4,2 milions d'euros més en l'exercici del 2021 a Menorca en comparació amb els pressupostos presentats per l'Executiu l'any passat. A més, cal destacar l'increment de 2,4 milions d'euros de despesa territorialitzada per a l'illa. Aquesta despesa se situa en un total de 101,6 milions d'euros, mentre que el global de les inversions s'eleva a 39 milions d'euros. El Consell de Menorca rebrà una aportació de 48,2 milions d'euros, en aplicació de la Llei de finançament dels consells insulars.

De les inversions previstes, 13,7 milions d'euros corresponen al sector públic administratiu i 25,3 milions, a les empreses del sector públic instrumental del Govern. Així, entre les inversions més destacades destaca la construcció de 77 nous habitatges de protecció oficial. D'altra banda, s'invertiran 11,1 milions d'euros en infraestructures portuàries per millorar el servei de ports. Entre aquestes, s'inclou l'escala que comunicarà el moll amb l'aparcament del port interior de Ciutadella, la rehabilitació del pont de la Colàrsega, la fase dos de la reforma integral del port de Fornells i l'optimització de punts d'amarrament dels Ducs d'Alba.

En matèria d'educació, s'actuarà en el nou centre de Formació Professional de l'Estació Marítima de Ciutadella i la Sala Augusta del Conservatori de Música a Maó. A més, es faran diverses intervencions en altres equipaments. A més, se segueix amb la construcció de la reconversió de l'antic hospital del Verge del Toro en un centre sociosanitari.

En matèria de medi ambient, s'inclouen partides per a diferents depuradores i la nova estació de bombeig del Migjorn. Es potenciaran les subvencions per a la millora de l'eficiència energètica per a inversions d'autoconsum i s'invertirà en els mercats municipals per donar suport al sector comercial. Finalment, en agricultura, a banda dels deu milions d'euros en ajudes sobre PAC i del PDR, es destinaran 150.000 euros al manteniment dels escorxadors.

stats